Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki povratak

Dudu progoni Wengera: Arsene, sjećaš me se?

\'Players of  FC Shakhtar react after scoring against Arsenal  FC  during  UEFA Champions League, Group H football  match in Donetsk on November 3, 2010. Shakhtar won 2:1. AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY
AFP
05.11.2010.
u 10:20

Odlazak u Šahtar za Dudua je bio pravi potez, jer mu je veliki oslonac Srna, ima dosta Brazilaca za društvo, a trener Lucescu je dovoljno kvalitetan da ga vrati u život

Novinari Daily Maila jučer su napisali kako Eduardo da Silva progoni Arsenea Wengera. Naslov je bio: Arsene, sjećaš me se! A taj Francuz na klupi Arsenala nije imao dovoljno strpljenja i povjerenja. Vjerojatno nikada nećemo saznati je li Eduardu ipak trebalo toliko vremena da se potpuno vrati, je li Arsenalova liječnička služba bila na visini zadatka. To će si pitanje sigurno još sto puta postaviti trener Arsenala nakon što mu je bivši centarfor postigao dva gola, te mu nanio treći poraz u 16 nastupa ove sezone. Iako to neće glasno reći, Eduardo da Silva je sigurno u srijedu navečer imao veliki motiv. Želio je pokazati bivšem treneru, suigračima i navijačima da je igrač vrijedan Arsenala. A da su mu topnici u srcu pokazao je još jednom. Nije slavio pogodak. I nije poslao nikakvu paprenu izjavu.

Šahtar na pravom putu

– Arsenal je velika europska momčad, teško je igrati protiv njega, ali pokazali smo da Šahtar ide u pravom smjeru. Imamo nekoliko sjajnih igrača, ima u našoj momčadi tog brazilskog štiha. Nadam se da će nas ta pobjeda odvesti dalje – rekao je Eduardo da Silva nakon velike pobjede ukrajinskog sastava.

Šahtar nikada nije bio u osmini finala Lige prvaka. Momčad koja je osvojila Europsku ligu 2009. godine, u koju je Rinat Ahmetov uložio velik novac, morala je ipak čekati da se pojavi Eduardo. Čovjek kojeg je platio 7,5 milijuna eura postigao je gol kojim je Šahtar vrlo blizu svom prvom nastupu u osmini finala Lige prvaka. A zna se da Ahmetov sanja veliki rezultat u "ligi zvjezdica". Ulazak u nokaut-fazu to bi svakako bio. Ahmetov je kupnjom Eduarda ušao u rizik, ali koji će mu se isplatiti.

Nakon razdoblja prilagodbe u kojemu mu je iznimno pomogao kapetan Šahtara i hrvatske reprezentacije Darijo Srna, Eduardo očito počinje disati punim plućima. Bio je to dobar potez, jer Šahtar ima klasu, ima odličnog trenera, Rumunja Mirceu Lucescua, koji ima dovoljno znanja a očito i strpljenja da omogući centarforu kockastih da se vrati u nekadašnju formu.

Vratit ću se potpuno

– Znam da mnogi i dalje ne vjeruju u moj potpuni povratak, no potpuno sam spreman, samo mi nedostaje kontinuitet igara. Brzo ću ponovo biti onaj stari – rekao je Eduardo prije nekoliko dana u intervjuu za Uefinu internetsku stranicu.

Ne bi bio prvi igrač nakon strašne ozljede koji se nikada nije vratio na prijašnju razinu. A njegov potpuni povratak bio bi najbolja moguća vijest za izbornika Slavena Bilića. Jer, nakon Duduove ozljede u Birminghamu, kockasti više nisu imali takvog strijelca. Ostaje nam da se nadamo da će Eduardo sada samo nastaviti "mazati" suparničke mreže.

Komentara 7

HO
hotfishlake
21:01 05.11.2010.

prilazem samo 4 slova -dudu!

AU
autoritet
11:26 05.11.2010.

samo naprijed, dudu

CE
Croata_e_Brasileiro
12:17 06.11.2010.

Parabéms, Dud! algum da croatia tem muito recpeto de voce. Tudo vai da certo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije