Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Dudu je na asistenciju Srne srušio Arsenal, no nije slavio gol

Eduardo
Pixsell
03.11.2010.
u 23:25

Arsenal je poveo pogotkom Walcotta u 10. minuti, izjednačio je Čigrinski u 28., a slavlje Šahtaru donio je Dudu golom u 45. minuti.

Donjeck slavi Srnu i Eduarda, hrvatski su reprezentativci najzaslužniji za Šahtarovu 2:1 (2:1) pobjedu protiv Arsenala! U koprodukciji našeg sjajnog tandema Šahtar je u 45. minuti zabio drugi, pokazalo se pobjedonosni, pogodak za sva tri boda i sad, nakon četiri odigrana kola, Arsenal i Šahtar drže vrh ljestvice u skupini H s po devet bodova.

Što se, dakle, zbilo u posljednjoj minuti prvog dijela? Srna je na aut-crti ukrao loptu Clichyju, probio je desni bok i odigrao povratnu loptu u srce 16-erca, tamo je, dakako, bio Dudu i lagano, lijevom nogom, proslijedio je loptu u dalji kut, posve neobranjivo za Arsenalova vratara Fabianskog! Tako je Eduardo u samo 14 dana zabio dva gola svom bivšem klubu, Arsenalu. Onaj je u Londonu bio počasni u pravom smislu riječi (u porazu 1:5), no ovaj je sad od kapitalne važnosti za Šahtar!

Ni ovaj put Dudu nije gestikulacijama slavio pogodak, ali u njemu je svakako kipjelo... Arsenal je poveo nakon čudesnog bijega Walcotta u 10. minuti, pretrčao je engleski reprezentativac 60-ak metara i zabio za vodstvo gostiju! Tri minute ranije Nasri je uzdrmao vratnicu i činilo se da će Arsenal, iako bez ideologa igre Fabregasa, lako upisati nove bodove. No, bio je to samo početni šok koji je zadesio Šahtarove igrače. Krenuli su napadi domaćina i u 28. minuti stiglo je izjednačenje, a uoči odlaska na odmor Dudu je donio veliko slavlje svojoj momčadi...

Nastavak je ponudio dobar nogomet, igralo se otvoreno, Arsenal je sve karte bacio u napad, imali su Englezi nekoliko lijepih zgoda, no Šahtarov vratar Pyatov bio je siguran i zaključao je svoju mrežu. A švicarski sudac Busacca mogao je dva puta dosuditi 11-erac za Šahtar! Najprije je, u 63. minuti, u 16-ercu gostiju pao Jadson nakon duela sa Squillacijem, ali to za Švicarca nije bio 11-erac. Kao ni tri minute kasnije, kad je Srna pretrčao Velu, on ga je malo gurnuo u 16-ercu, ali Busacca se samo okrenuo ignorirajući Srninu želju da pokaže na bijelu točku.

A da je dosudio 11-erac u bilo kojem od ova dva slučaja, Busacca ne bi pogriješio. No, i ovako je Šahtar upisao tri vrijedna boda, a Eduardo isplatio dobar dio svote koju je Šahtar platio Arsenalu za njega.

Ključne riječi

Komentara 1

FE
febo
11:08 04.11.2010.

Šteta da Dudu nije zabio još koji gol , da si englezi od muke odgrizu jaja što su ga prodali !!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije