Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mercato

Dudu i Mandžukić dobre su vijesti za Bilića

'09.08.2009..Zagreb - Okupljanje nogometne reprezentacije pred odlazak u Minsk na utakmicu protiv Bjelorusije, Slaven Bilic izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odrzao je press konferenciju. Pho
'Luka Klun/Vecernji list'
19.07.2010.
u 13:31

Dvojica važnih hrvatskih reprezentativaca pronašla su nove sredine. Mandžo mora znati da u Bundesligi neće birati utakmice, a Eduardo će u lakšoj ligi tražiti povratak nogometu.

Wolfsburg i Šahtar nisu sam vrh europskog nogometa, ali momčadi koje su 2009. osvojile prvenstvo Njemačke i Ligu Uefe sasvim su respektabilna odredišta za dvojicu hrvatskih nogometaša koje izbornik Slaven Bilić i te kako treba u kvalifikacijama za Euro 2012.

Mandžo će biti bolji

Mario Mandžukić, nakon dvaju vrućih ljeta, tek je u trećem pokušaju, eto, za pola iznosa koji je Mamić lani tražio otišao u Bundesligu. U zemlju u koju je, kako sam kaže, želio otići.

Zna jezik, nogomet mu se sviđa i baš je to klub u kojem bi mogao do kraja razviti svoj neosporni potencijal. No, ondje nema lagodnog života, ondje se ne može trenirati kada će on to poželjeti, ondje se ne biraju utakmice kada ćeš dati sve što imaš i znaš. I to okruženje mora Mandžu učiniti boljim.

Eduardo da Silva iz Arsenala odlazi u ukrajinski Šahtar. Netko će reći s konja na magarca, no sve što se Duduu dogodilo na Otoku zapravo je samo jedna velika tragedija. Teška ozljeda udaljila ga je od nogometa na gotovo godinu dana, a povratak je protjecao u prečestim ozljedama.

Ne, Dudu se nikad nije uspio do kraja vratiti nogometu, a Arsene Wenger, koji je pokušavao vratiti hrvatskog Brazilca, na kraju nije uspio.

Šahtar je već godinama uz kijevski Dinamo velik i ozbiljan europski klub. Trofej Lige Uefe 2009. te novi naslov ukrajinskog prvaka koji im je omogućio izravan put u Ligu prvaka potvrda su konstante koja traje i dalje.

Novi početak

Eduardo će tako doći u klub koji ima rezultatski pritisak i imperativ, ali znatno manji od Arsenala. Veliki napori na Otoku, golem broj utakmica te stalni lov za Chelseajem i Manchester Unitedom Dudua su zapravo usporavali u povratku. Šahtar je jak klub, ukrajinska liga dobra, no ne prejaka i trebao bi to biti nov, dobar početak za našeg reprezentativca.

Za izbornika Slavena Bilića ovo su zapravo izvrsne vijesti. Mandžo će napredovati, nogometno i psihički ojačati, a Dudu će imati priliku postati onaj stari. Ako tijelo sve izdrži, taj bi dvojac uz Modrića mogao biti naša viza za Euro 2012. Jer, pokazali smo da bez Dudua ne možemo.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
15:30 19.07.2010.

Jer, pokazali smo da bez Dudua ne možemo. ___________________________________________ Gluposti..........Pogledajte Spanjolce na SP........Svog ozlijedjenog centarfora zamjenili su veznim igracem i postali prvaci

OB
-obrisani-
14:38 19.07.2010.

Jesu pratili su akcije i kretanja najboljih reprezentacija i napadaca ,svijeta...Slovenije,Serbije,Engleske,Grcke ,Italije ,Francuske.....daj bu........................da............lo zasuti .!!... Budite sretni da ste jednom vidjeli veliko natjecanje..Tko zna kad vise.....

OB
-obrisani-
16:14 19.07.2010.

Mi nemamo zamjenu za Dudu-a...priznajmo da nam fali i da je falio ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije