Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužba za rasizam

Drenthe: Messi me je pogrdno nazivao \"crnjo\"

Royston Drenthe
Reuters
09.05.2012.
u 13:26

– Igrao sam protiv njega puno puta i uvijek smo imali problema jedan s drugim.

Royston Drenthe, nogometaš Real Madrida koji je u posljednjih nekoliko godina stalno na posudbama, u razgovoru za NuSport.nl rekao je da ga je najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi nazivao pogrdnim imenima.

– Igrao sam protiv njega puno puta i uvijek smo imali problema jedan s drugim. Znate što me toliko smeta? Ton kojim mi je govorio: "Negro, negro" (crnjo). Razumijem da je u Južnoj Americi termin "negro" vrlo uobičajen, ali mi to ne možemo trpjeti. Mahamadou Diarra, moj suigrač iz Reala, mogao bi eksplodirati da ga se oslovi s "negro".

Drentheu je u sjećanju ostala utakmica između Herculesa, u kojem je bio na posudbi, i Barcelone.

– Kada je Hercules igrao protiv Barcelone, tijekom susreta imao sam malih razmirica s njim. Dao mi je ruku na utakmici i opet ponovio nekoliko puta: "Hola, negro" (bok, crnjo).

Ključne riječi

Komentara 1

AN
anaMsicjar
18:13 09.05.2012.

\"Hola, negro\" (bok, crnjo). >>> U latinskoj Americi to ni u kom slucaju nije pogrdno, nego se vecinom kaze od milja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije