Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi slučaj zaraze

Drama uoči regionalnog derbija: Igrač Istre pozitivan na koronu

Pula: Istra ugostila Dinamo u 2. kolu HT Prve lige
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
29.08.2020.
u 12:48

Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera te su svi ostali nalazi negativni, priopćili su iz kluba.

NK Istra 1961 izvijestio je uoči današnjeg susreta 3. kola HNL-a s Rijekom kako je jedan njihov igrač pozitivan na koronavirus. Nije poznato otkad je igrač, čiji identitet nisu otkrivali, zaražen. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač NK Istra 1961 pozitivan na COVID-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus.

Odmah po primitku obavijesti igrača o mogućim simptomima, liječnička služba NK Istre je sukladno svim propisanim mjerama obavijestila nadležnu epidemiološku službu te je igrač u toku petka zaprimio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza.

Nakon obavijesti o pozitivnom nalazu jednog od igrača u NK Istri je provedeno testiranje svih igrača prve momčadi i cjelokupnog stožera prve momčadi NK Istre putem kvalitativnog imunokromatografskog testa za otkrivanje antitijela IgG i IgM na SARS-CoV-2 te su svi ostali nalazi negativni. Svi članovi prve momčadi biti će dodatno testirani na COVID-19 u nadolazećim danima.

Sukladno procjeni epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera. NK Istra provodit će pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni stožer i svi djelatnici. Klub će o svim novim događanjima na vrijeme obavijestiti javnost."

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marsijanac
16:40 29.08.2020.

Kakve veze ima zaraza sa bilo cime? Dakle smrtnost od covid-19 virusa je manje -vise identicna sezonskoj gripi, iako za nju imamo cjepivo. Iz kojeg razloga piskarala ne postavljaju pitanja politicarima kakvog to smisla ima zatvoriti privredu cijelog svijeta zbog zaraza od koje se oporavi 99.99% ljudi. Zanimljivo je kako novinarcici nigdje ne spominju da privatni lanac starackih domova u New Yorku nije imao niti jednu jedinu smrt od korona virusa, dok su oni javni imali i preko 80%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije