Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUT I TRANSPARENT

Drama u Beogradu zbog hrvatskih legendi: Grobari izvrijeđali Kukoča i Rađu, ostali ih izviždali

Screenshot: X.com
12.04.2024.
u 21:44

- Klub pripada onima što za njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive... A mi se nikada nećemo praviti fini prema ustašama što beže sa postolja u Atini - stajalo je na transparentu

Košarkaši Partizana i Valencije odigrali su susret posljednjeg, 34. kola košarkaške Eurolige. Nije on imao nikakav rezultatski značaj, već u četvrtak postalo je jasno da beogradski klub neće uspjeti izboriti desetu poziciju koja vodi u takozvani play-in, turnir za popunu mjesta u doigravanju Eurolige. Crvena zvezda koja je "za Partizan" trebala u zadnjem kolu pobijediti Efes, našeg trenera Tomislava Mijatovića, to nije učinila pa će Partizan ove sezone ostati bez doigravanja u najjačoj europskoj košarkaškoj ligi.

Iako utakmica nije imala rezultatsku ulogu, bilo je zanimljivo u jednom trenutku na prepunim tribinama beogradske Arene. Naime, Grobari, najvatreniji navijači Partizana podignuli su transparent na kojem je pisalo:

- Klub pripada onima što za njega žive, ne kretenima koji se atmosferi dive... A mi se nikada nećemo praviti fini prema ustašama što beže sa postolja u Atini.

Navijačka skupina Partizana ovime je aludirala na silazak s postolja hrvatske košarkaške reprezentacije na proglašenju pobjednika na Europskom prvenstvu u Ateni 1995. godine. Tada je reprezentacija Jugoslavije bila prva, a Hrvatska je osvojila treće mjesto. Jasno, u hrvatskoj su reprezentaciji tada bili Dino Rađa i Toni Kukoč, koji su nedavno bili posebni gosti Partizana na jednoj euroligaškoj utakmici protiv Olympiacosa.

Tada su Rađa i Kukoč dočekani prijateljski, a zanimljivo je da ni danas reakcija navijača nije bila unisono negativna. Naime, dok se razvijao transparent, neki su navijači u Areni tome zviždali pa je verbalni sukob onih koji su "za transparent" i onih koji su "protiv njega" trajao neko vrijeme.

Neki od navijača danas su pogrdnim imenima nazivali hrvatske košarkaše, a ljutiti navijači koji podržavaju Kukoča i Rađu odgovarali su im "Cigani, cigani.."

Komentara 26

DA
Davor80
22:16 12.04.2024.

Bravo grobari, iskreno..tako i treba a ne kao recimo ove novine koje nam "suptilno" dociraju bratstvo i jedinstvo.

JE
jerko528
22:03 12.04.2024.

A što su drugo mogli i očekivati, glup potez obojice

PA
paranormal_
22:06 12.04.2024.

I prema toj zajednici nas ljevičari uporno vuku sa predsjednikom na čelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije