Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stolni tenis

Dr. Časl s četiri Azijatkinje napada Ligu prvakinja

Li Jie
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.06.2017.
u 23:42

U klub su stigle tri igračice iz Top 40 sa svjetske rang lite, osvajačice brojnih medalja i s pravom u Dr. Časlu gledaju prema europskom vrhu

Kad je već bilo izvjesno da će stolnotenisačice Dr. Časla osvojiti novi naslov prvakinja Hrvatske, dr. Martin-Tino Časl u tom je trenutku rekao: “Pokušat ću za sljedeću sezonu napraviti ekipu koja će napasti Ligu prvakinja.

U domaćem prvenstvu nitko nam nije ni blizu i želim napraviti nešto veliko sljedeće sezone za 20. godišnjicu kluba i 10. godišnjicu mog predsjedanja.”

Morali bismo do polufinala

Samo nekoliko mjeseci kasnije doveo je u klub četiri Azijatkinje. Tri su u prvih 40 na svjetskog rang-listi: Nizozemka Li Jie (15. na svijetu), Hongkonžanka Doo Hoi Kem (17.) i Portugalka Yu Fun (36). Njima je još dodao Kineskinju Zhou Xintong. Li je pet puta osvajala Ligu prvaka, aktualna je pobjednica europskog Top 16, osvojila je ukupno deset medalja na Europskim prvenstvima. Kem je na zadnjem SP-u osvojila broncu u mješovitim parovima, Fun ima tri medalje s EP-a, a Xintong je bivša A reprezentativka Kine.

– Najbolje Kineskinje i Japanke nisam mogao dovesti jer ne smiju igrati za europske klubove – istaknuo je dr. Časl.

Ždrijeb skupina za Ligu prvakinja bit će sredinom srpnja, 12 momčadi bit će raspoređeno u četiri skupine po tri. Prva dva sastava iz svake skupine igrat će u četvrtfinalu.

– Po rejtingu igračica morali bismo igrati najmanje polufinale. Ako uđemo među četiri, onda tu svatko svakoga može pobijediti. Znam samo da će malo hrvatskih klubova u ekipnim sportovima sljedeće sezone igrati u polufinale Lige prvaka ili prvakinja. Možda vaterpolisti Juga – kaže dr. Časl.

Sve utakmice Lige prvakinja klub će igrati u dvorani privatne gimnazije “Dr. Časl” u Dedićima.

– Imamo sve uvjete, a za svaki slučaj možemo prijaviti i rezervnu dvoranu. Tko zna, ako se nađe neki sponzor koji želi u svom gradu gledati vrhunski ženski stolni tenis, možemo prijaviti dvoranu u Varaždinu, Dugoj Resi, Osijeku...

Klub je prije pet godina već igrao u Ligi prvaka i Ligi prvakinja.

– Ni jedni ni drugi nisu prošli u četvrtfinale. Muški su imali peh jer su zadnja četiri meča u skupini izgubili s 2:3. Da smo dobili samo jedan meč od ta četiri, igrali bismo u četvrtfinalu – sjeća se dr. Časl.

Muški me više ne zanimaju

Uz svjetski poznate igračice, u klub je za trenera došla Kineskinja s hrvatskom putovnicom Tian Yuan, inače i izbornica hrvatske ženske reprezentacije. Zahvaljujući njezinim vezama i poznanstvima, u Zagreb su došle ponajbolje azijske igračice.
– Bit će zanimljivo ako francuski klub za koji igra Tian bude u skupini s nama. U tom slučaju Tian je rekla da neće igrati za Francuskinje, već će sjediti na klupi Dr. Časla.

Tri igračice iz Top 40 svjetske rang liste igrat će samo susrete LP-a.

– Nema potrebe da budu cijelo vrijeme u Zagrebu. Za potrebe domaće lige imamo i bez njih dovoljno jak sastav – istaknuo je dr Martin-Tino Časl.

Koliko će sve to koštati?

– O financijama ne bih. Nitko od vrhunskih stolnoteniskih klubova ne otkriva svoje budžete. Samo mogu reći da imamo manji budžet od, primjerice, rukometašica zagrebačke Lokomotive – kaže dr. Časl.

A što je s vašom muškom ekipom?

– Ne postoji. I ne zanima me više muški pingač. A da želim, mogao bih za pet godina napraviti opet super momčad. Za pet godina jer bismo morali početi igrati domaće prvenstvo iz Pete lige – zaključio je dr Časl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije