Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKAZ POVJERENJA UEFE

Dopredsjednik Komisije hrvatskih sudaca dobio važnu ulogu na utakmici Lige prvaka

Zagreb: Dolazak poznatih na komemoraciju za Vlatka Markovi?a
Slavko Midzor/PIXSELL
11.03.2024.
u 14:41

Vlado Svilokos osam godina u ulozi kontrolora suđenja predstavlja HNS i hrvatsko suđenje na natjecanjima pod ingerencijom Uefe

Krovna europska nogometna organizacija Uefa iskazala je veliko povjerenje hrvatskom instruktoru suđenja i dopredsjedniku Komisije nogometnih sudaca HNS-a Vladi Svilokosu

Svilokos će biti kontrolor suđenja na utakmici osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Porta. Utakmica se igra 12. ožujka u 21.00 sati na stadionu Emirates.

Ovo je uzvratna utakmica osmine finala. U prvoj utakmici odigranoj na stadionu Dragao u Portu, istoimeni domaćin je slavio protiv Arsenala s minimalnih 1:0 pogotnom Wendersona Galena u četvrtoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena. 

Nakon utakmica grupne faze Lige prvaka u Madridu i Barceloni Uefa je Svilokosa imenovala za uzvratnu utakmicu nokaut faze lige prvaka u Londonu. Vlado Svilokos osam godina u ulozi kontrolora suđenja predstavlja HNS i hrvatsko suđenje na natjecanjima pod ingerencijom Uefe. 

U međuvremenu Svilokos je u sjedištu Uefe u Nyonu obnašao dužnost jednog od četvorice trenera za mlade suce u okviru CORE Excellence Programa, radio je u timu s poznatim imenima, poput Španjolca Manuela Diaza Vege, Portugalca Nuna Castra, Norvežanina Rune Pedersena i “leader coacha”, Grka Kyrosa Vassarasa, pridruženog člana Uefine sudačke komisije. 

VEZANI ČLANCI:

Uefa svoje suce, tako i kontrolore suđenja (trenere sudaca), selekcionira vrlo profesionalno na principu izvrsnosti u postepenom i permanentnom procesu edukacije i usavršavanja.

Što se Komisije nogometnih sudaca u Hrvatskoj tiče, valja podsjetiti da predsjednik KNS-a još uvijek nije imenovan nakon što je Bruno Marić podnio ostavku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije