Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nesreće

Dopredsjednik Chapecoensea: Igrat ćemo u prvoj ligi sljedeće sezone

Chapecoense
Foto: Reuters/PIXSELL
1/20
30.11.2016.
u 08:09

U nesreći je poginula 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika. Preživjela su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto i pričuvni vratar Jakson Follman

Dopredsjednik brazilskog nogometnog prvoligaša Chapecoensea, koji je izgubio gotovo čitavu prvu momčad u zrakoplovnoj nesreći u Kolumbiji u noći s ponedjeljka na utorak, Ivan Tozzo izjavio je kako je odlučan u namjeri vratiti klub na noge nakon ove tragedije i kako će Chapecoense sljedeće godine sigurno igrati u prvoj ligi.

– Restrukturirat ćemo klub, dovesti nove igrače te uz mnoge sastanke i puno strpljenja ponovno zaigrati u brazilskom prvenstvu – kazao je Tozzo za brazilski internetski portal Globoesporte.

U nesreći je poginula 71 osoba, dok je preživjelo šestero putnika. Preživjela su trojica nogometaša, braniči Alan Ruschel i Helio Hermito Zambier Neto i pričuvni vratar Jakson Follman.

Igrači Chapecoensea putovali su u Kolumbiju gdje su u srijedu trebali igrati prvu utakmicu finala južnoameričkog kupa protiv Atletico Nacionala.

Čelnici Atletico Nacionala zatražili su od Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) da naslov pobjednika dodijeli Chapecoenseu.

– Predložili smo CONMEBOL-u da naslov prvaka dodijeli našim suparnicima. To je najmanje što možemo učini za naše brazilske prijatelje – poručili su iz Atletica.

Brazilski prvoligaši odlučili su ponuditi neke svoje igrače na posudbu Chapecoenseu, a ujedno su i predložili Brazilskoj nogometnoj konfederaciji (CBF) da Chapecoense u sljedeće tri sezone ne može ispasti iz prve lige bez obzira na plasman.

– To je minimalna gesta solidarnosti koju možemo ponuditi kako bi se oporavila ova institucija i dio brazilskog nogometa koji je danas izgubljen - stoji u priopćenju.

Chapecoense je klub iz grada Chapeca u južnobrazilskoj provinciji Santa Catarina, koji je osnovan 1973. godine spajanjem klubova Atletico i Independente.

U najjaču brazilsku ligu Chapecoense ili "Veliki zeleni", kako im je bio nadimak, ulazi 2014. godine, a već u trećoj godini u brazilskoj Seriji A ostvaruju najveći uspjeh – plasman u finale južnoameričkog kupa, što je južnoamerički ekvivalent Europske lige, dok su u prvenstvu kolo prije kraja držali visoko deveto mjesto.  

Na putu prema finalu eliminirali su brazilsku Cuiabu (0:1, 3:1), argentinski Independiente boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije