Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoki dužnosnik MOO-a

Doping nikad neće biti iskorijenjen jer je varanje u ljudskoj prirodi

Bajtijarević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
27.04.2017.
u 12:30

Dr. Zoran Bahtijarević predavao je o najčešćim zamkama i pogreškama u dopingu, doc. dr. Dinko Pivalica govorio je o postupku dopinške kontrole i terapijskim izuzećima, dr. Zoran Manojlović o popisu zabranjenih sredstava za 2017

Šest stručnih predavača izlagalo je jučer u zagrebačkom hotelu “Panorama” na simpoziju “Doping u vrhunskom sportu” održanom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Organizirala ga je Zdravstvena komisija HOO-a čiji je predsjednik dr. Miran Martinac bio ujedno i moderator:

– Jedan je visoki dužnosnik MOO-a kazao: “Sumnjam da ćemo ikad iskorijeniti doping jer je to varanje, a ono je u ljudskoj prirodi”.

No unatoč tome, protiv dopinga se stalno moramo boriti. Ako vas uhvate, tim gore po vas, a ako vas ne uhvate, svejedno će vas to pratiti do kraja života jer ste nešto postigli varanjem.

Dr. Zoran Bahtijarević predavao je o najčešćim zamkama i pogreškama u dopingu, doc. dr. Dinko Pivalica govorio je o postupku dopinške kontrole i terapijskim izuzećima, dr. Zoran Manojlović o popisu zabranjenih sredstava za 2017., nutricionistica HOO-a Mimi Vurdelja o dopuštenim sredstvima dopunske prehrane i o tome koliko sportaši pri tome moraju paziti i provjeravati što uzimaju, a prof. dr. Boris Labar govorio je o anemičnoj hipoksiji u sportu.

– Regenerativna medicina grana je medicine koja će omogućiti zamjenu stanica, tkiva i organa, što bi mogli koristiti i sportaši. Dakle, doping budućnosti vrtjet će se oko matičnih stanica pa možemo zamisliti scenarij da ćemo za 100 godina moći upotrijebiti embrionalne matične stanice nekog vrhunskog sportaša današnjice i stvoriti novog supersportaša

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije