Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BERBA BODOVA I EURA

Donosimo koliko je Dinamo dosad zaradio, ali i što je nova pobjeda značila za Hrvatsku

Dinamo protiv Krasnodara igra za osminu finala Europa lige
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
26.02.2021.
u 09:42

Bude li danas sreće sa ždrijebom, odnosno uspiju li se modri plasirati u četvrtfinale, na račun će im sjesti još milijun i pol eura

Dinamo ove sezone nije imao sreće s plasmanom u Ligu prvaka, za gol ga je sredinom rujna nadmašio Ferencvaros, ali klupsku blagajnu sasvim solidno puni i ovako, u Europskoj ligi.

Plasman u osminu finala Dinamu je u četvrtak donio dodatni milijun eura na račun, što će reći da su modri ove sezone zahvaljujući osvojenim bodovima i dohvaćenim bonusima zaradili oko 10,5 milijuna eura.

Bude li danas sreće sa ždrijebom, odnosno uspiju li se Modri plasirati u četvrtfinale, na račun će im sjesti još milijun i pol eura, ali o tome ćemo kada taj dio natjecanja dođe na red. Vjerujemo da su u Maksimiru ovu sezonu u Europi i ovako već opravdano proglasili uspješnom, i rezultatski i financijski.

***

Trijumf u Maksimiru protiv Krasnodara značio je još jednu stvar. Hrvatska je na UEFA-inoj listi napredovala za još jedno mjesto, pa se trenutačno nalazi na 18. poziciji koja u sezoni 2022./2023. nosi četiri predstavnika. Jednoga u Ligi prvaka i troje u Konferencijskoj ligi.

Hrvatska u ovome trenutku ima koeficijent 25.675, ali preuzimanje 15. mjesta od Ciprana najvjerojatnije će ostati neostvarena želja. Ciprani trenutačno imaju koeficijent 27.750, odnosno poziciju koja nosi dva predstavnika u Ligi prvaka, jednog u Europskoj ligi i dva u Konferencijskoj ligi.

Ispred nas su još i Švicarci kojima je u Europskoj ligi ostao Young Boys, ali i Srbi koji više nemaju predstavnika nakon što je Crvena zvezda napustila Milano kao rezultatski slabija momčad.

Hrvatsku je boljega plasmana stajala vrlo loša prošla sezona tijekom koje su naši predstavnici ostvarili koeficijent 4.375, pa premda Dinamo ove sasvim solidno gura, jasno je kako teret neće moći iznijeti sam.

Da bi Hrvatska ponovno imala pet predstavnika, morat će veći doprinos ubuduće dati i drugi naši sudionici u europskim natjecanjima.

Ključne riječi

Komentara 11

MO
mosack
10:50 26.02.2021.

Drugim riječima, Dinamo godinama sam tegli naprijed ali nas sve Hajduk svojim katastrofalnim ispadanjima od "noname" klubova vuče natrag...

MO
modovisisajteMaraschino
09:53 26.02.2021.

Dinamo uvijek sam sve mora izgurati nažalost

DH
dalibor.hren
09:57 26.02.2021.

Koliko love su ti "drugi" dobili na račun Dinama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije