Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN BAHREINA

Dominacija Mercedesa na prvom slobodnom treningu

Lewis Hamilton
Foto: Reuters (Ilustracija)
04.04.2014.
u 15:41

Svi vozači su svoja najbolja vremena odvozili na srednje tvrdim gumama, a Mercedesovi bolidi ponovno su pokazali odličnu formu u Bahreinu, gdje su cijelo vrijeme bili u vrhu.

Mercedesov vozač Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme na prvom slobodnom treningu za VN Bahreina. Drugi je bio njegov momčadski kolega Nico Rosberg dok je na trećem mjestu završio Ferrarijev vozač Fernando Alonso.

Svi vozači su svoja najbolja vremena odvozili na srednje tvrdim gumama, a Mercedesovi bolidi ponovno su pokazali odličnu formu u Bahreinu, gdje su cijelo vrijeme bili u vrhu. Pet minuta nakon početka treninga, Nico Rosberg je javio momčadi da gubi snagu, međutim čini se da problem nije bio ozbiljniji te se Nijemac brzo vratio na stazu.

Pred kraj treninga Fernando Alonso je odvozio najbrže vrijeme unatoč borbi s bolidom, koje su ubrzo potom poništili Mercedesovi vozači. Čini se da se nastavljaju problemi za Ferrari Kimija Raikkonena koji nije izgledao najbolje na stazi. Svjetske prvake nismo puno gledali, a Sebastian Vettel je na kraju postavio vrijeme koje je bilo skoro dvije sekunde sporije od Hamiltonovog. Felipe Massa na stazu je izašao tek poslije prve polovice treninga, a tada smo vidjeli neopreznost u Ferrarijevom boksu. Naime, mehaničari su na Alonsov bolid montirali tri srednje tvrde te jednu mekanu gumu (prednja lijeva). Španjolac je ubrzo primijetio pogrešku te je zaustavio bolid u pit-laneu, a mehaničari su ga odvezli natrag do boksa te ispravili pogrešku.

Još jedan loš nastup zabilježili su vozači Lotusa, Romain Grosjean nije imao brzine u svom E22 dok je Pastor Maldonado imao puno proklizavanja na stazi, ali je barem uspio odvoziti solidan broj krugova. Dobre nastupe imali su i Force Indijin Nico Hulkenberg te mladi Rus Daniil Kvyat u Toro Rossu. Najviše krugova, njih 35, odvezao je Robert Frijns u Caterhamu.

Rezultati prvog treninga:

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 1m37.502s         
2. Nico Rosberg (Mercedes) +0.231s
3. Fernando Alonso (Ferrari) +0.451s
4. Nico Hulkenberg (Force IndiaMercedes) +0.620s
5. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1.134s   
6. Kimi Raikkonen (Ferrari) +1.281s  
7. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +1.447s  
8. Daniil Kvyat (Toro Rosso-Renault) +1.554s   
9. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +1.600s
10. Sebastian Vettel (Red Bull-Renault) +1.887s

Više pročitajte na www.gp1.hr.

>> Problemi kod prvaka: Red Bull gubi strpljenje s Renaultom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije