Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dvostruka kruna

Domagoj Vida ostvario je pothvat koji nije uspio niti jednom drugom hrvatskom nogometašu

KATAR 2022 - Bruno Petković zabio za 1:1
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
24.05.2023.
u 21:39

U finalu je Vidin AEK pobijedio PAOK 2:0 i time osigurao dvostruku krunu

Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida sa svojim je AEK-om osvojio Grčki nogometni kup. U finalu je Vidina momčad pobijedila PAOK 2:0 i time osigurala dvostruku krunu.

Hrvatski reprezentativac pak se može pohvaliti da mu je to dvostruka kruna koju je osvojio u čak četiri različite zemlje. Do sada ih je osvojio u Hrvatskoj s Dinamom 2012. godine, u Ukrajini s Dinamom iz Kijeva 2015., u Turskoj s Bešiktašem 2021. godine i sada s AEK-om u Grčkoj. Takav pothvat nikada nije ostvario niti jedan hrvatski nogometaš.

Dodajmo da se današnji finale Kupa igrao na neutralnom terenu u Volosu i bez publike. 
U 26. minuti vidjeli smo prvi pogodak, zabio je Harold Moukoudi nakon odbijanca unutar šesnaesterca, dok je na 2:0 na samom kraju susreta, u sudačkoj nadoknadi, povisio Paulo Fernandes Cantin. Treba se i napomenuti da je AEK od šeste minute igrao s igračem manje jer crveni karton zaradio je Lazaros Rota.

Domagoj Vida odigrao je cijeli susret, baš kao i Dominik Kotarski koji je branio za PAOK. 

>> Navijači Šibenika odlaze na finale Kupa u Rijeku

Ključne riječi

Komentara 1

DI
did_Iva
08:19 26.05.2023.

Zanimljiv podatak. Svaka čast! Prije nego okonča karijeru, neka prijeđe u Zrinjski, te još i s njima uzme dvostruku krunu 🙂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije