Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domagoj Antolić

Dinamov kapetan otkrio razloge rujanske krize i što trener Petev očekuje od igrača

26.07.2016., Stadion Maksimir, Zagreb - Trece pretkolo Lige prvaka, utakmica GNK Dinamo - FC Dinamo Tbilisi. Domagoj Antolic.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
16.10.2016.
u 15:28

Nadam se da je ova teško izborena pobjeda protiv Slavena definitivno označila povratak u ljepšu stvarnost. Imali smo psihološki pritisak uoči dvoboja, a i Slaven uvijek protiv nas igra s posebnim žarom. Srećom, zabili smo taj gol – rekao je Antolić

Iščupani bodovi u Koprivnici vratili su osmijeh u Maksimir. Uvijek su gostovanja kod Slavena Belupa teška, nerijetko su stizala u “biti ili ne biti” vrijeme, kad je o rezultatu te utakmice ovisilo hoće li Dinamo biti još jače uzdrman, ili će zakoračiti prema pozitivi.

S Hajdukom je već bilo bolje

Slično je bilo i u petak, plavi su do Koprivnice bili u nekakvom vakuumu, “negdje između”, ali posrtaj bi definitivno širom otvorio vrata neugodi. Međutim, Junior Fernandes krasnim je pogotkom u 79. minuti (a ušao je u igru 12 minuta ranije, umjesto dobrog Ćorića!) materijalizirao kudikamo bolju Dinamovu igru za 1:0 pobjedu. A kapetan Domagoj Antolić ove je sezone zapravo zrcalo svoje momčadi – kad igra loše, i momčad izgleda loše. A kad je dobar, kao što je bio u Koprivnici, onda i Dinamo pobjeđuje...

- Već smo protiv Hajduka pokazali da izlazimo iz krize, a nadam se da je ova teško izborena pobjeda definitivno označila povratak u ljepšu stvarnost. Imali smo psihološki pritisak uoči dvoboja, a i Slaven uvijek protiv nas igra s posebnim žarom. Srećom, zabili smo taj gol – rekao je Antolić.

A gdje su razlozi rujanske krize?

- Teško je odgovoriti na taj upit, da smo znali razloge, prije bismo ih riješili! Nama svakako u prilog ne ide spoznaja da je Rijeka baš u to vrijeme bila u top-formi i pobjegla na šest bodova. Iako nisam igrao protiv Rijeke na Rujevici, taj sam poraz doživio kao jedan od najtežih trenutaka u karijeri, nikad se nisam osjećao tako loše.

Je li se nakon plasmana u Ligu prvaka javilo i određeno samozadovoljstvo?

- Mislim da ne. Gledajte, mi smo prije plasmana u Ligu prvaka pobjeđivali, igrali smo dosta dobro, a onda se nešto dogodilo i uletjeli smo u krizu.

Ne možemo se baš složiti da je do Salzburga sve baš bilo idealno, i onda je bilo zamjerki na igru, čak je i sportski direktor Marijan Vlak javno reagirao, a vi ste mu to u svlačionici zamjerili?

- Govorio sam u ime momčadi, ne u svoje osobno ime. Smatrali smo u svlačionici da su najvažnije bile pobjede, iako igra nije bila bajna.

Bilo je i zamjerki u svezi tjelesne pripremljenosti momčadi?

- Dobro smo tjelesno pripremljeni, dokaz tome je utakmica u Salzburgu, na kojoj smo u produžecima “razvalili” Austrijance!

Lani ste baš zbog odlične tjelesne pripremljenosti dobro igrali i u Ligi prvaka, Machado i vi držali ste pozicije zadnjih veznih, iznijeli ste sezonu...

- Da, a onda su došli pehovi. I Machado i ja bili smo ozlijeđeni, pa sam ja imao virozu i sve nas je to poremetilo i jednostavno nam je potrebno vrijeme da uđemo u ritam dobrih igara.

I vi ste osobno bili na udaru zbog pada forme, bilo je i zvižduka, kako ste sve to doživjeli?

- Normalno je bilo da nakon dvije godine dobrih igara “uskočim” u krizno razdoblje. Poklopilo se, na žalost, s krizom cijele momčadi, pa je onda i došlo više do izražaja.

U Koprivnici ste opet igrali dobro, možda i najbolje ove jeseni. A protiv Hajduka ste se gadno napromašivali! Što najprije pomislite kad se prisjetite tih promašaja?

- Užasno mi je žao što nisam barem jednom zabio, jer bi sve onda bilo drukčije. Ali, idemo dalje, negdje će mi se to vratiti... Znatno više mi odgovara ova pozicija na kojoj sad igram, iza “špice”, praktički sam i počeo igrati nogomet na tom mjestu.

Dobro došla promjena trenera

Što je donijela promjena trenera?

- Nakon loših rezultata uvijek dobro dođe promjena trenera. Petev inzistira na napadačkom nogometu i kombinatorici, to nam odgovara i vjerujem da ćemo igrati jako dobro.

Je li dostižna prednost Rijeke?

- Neće biti lako, Rijeka izgleda vrlo dobro, prava je momčad. Ali, idemo utakmicu po utakmicu, vjerujemo u sebe, sve će na kraju ovisiti o nama, pred nama su, uostalom, još tri dvoboja s Rijekom!

Hoće li odluka o prvaku pasti u međusobnim dvobojima?

- Ne! Uvjeren sam da će se naslov osvajati na “malim” utakmicama, to je i nepisano pravilo...

U utorak je opet nogometni praznik na Maksimiru, u 3. kolu skupine H Lige prvaka u Zagreb dolazi Sevilla. Što možemo očekivati od Dinama, dojma smo da će to biti trkački zahtjevnija utakmica od onih protiv Juventusa i Lyona?

- Slažem se, zna se kako igra Sevilla. Pa ljudi su tri puta uzastopno osvajali Europsku ligu! Moramo doista biti na visokoj razini kako bismo im parirali – kaže Antolić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije