Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Đokoviću se ovo neće svidjeti: Nadal stigao do finala i ide po svoj 21. Grand Slam

Australian Open
Foto: LOREN ELLIOTT/REUTERS
1/5
28.01.2022.
u 08:23

Nadalu, trenutačno petom tenisaču svijeta, bit će to šesti nastup u finalu Australian Opena, a do sada je slavio samo jednom, 2009. godine

Španjolski tenisač Rafael Nadal (35) plasirao se u finale prvog Grand Slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u polufinalu pobijedio  Talijana Mattea Berrettinija sa 6-3, 6-2, 3-6, 6-3.

Nadalu, trenutačno petom tenisaču svijeta, bit će to šesti nastup u finalu Australian Opena, a do sada je slavio samo jednom, 2009. godine.

Tennis - Australian Open - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 28, 2022 Spain's Rafael Nadal celebrates winning his semi final match against Italy's Matteo Berrettini REUTERS/Asanka Brendon Ratnayake Photo: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS
Foto: ASANKA BRENDON RATNAYAKE/REUTERS

Španjolac će se za rekordni 21. Grand Slam naslov u karijeri boriti protiv pobjednika susreta između Rusa Daniila Medvedeva i Grka Stefanosa Tsitsipasa.

Nadal je do sada u karijeri osvojio 20 Grand Slam naslova - čak 13 puta je pobijedio na Roland Garrosu, četiri puta na US Openu, dva puta u Wimbledonu, a jednom u Australiji.

Po 20 naslova na četiri najveća svjetska turnira imau i Srbin Novak Đoković, koji je deportiran iz Australije prije početka turnira, te Švicarac Roger Federer koji nije nastupio zbog problema s koljenom.

 

Komentara 4

SK
strogo kontrolirani vlakovi
13:45 29.01.2022.

Čemu takav nesportski naslov? Jedna od funkcija sporta je i širenje prijateljstva među ljudima. Uspjeh jednoga nije razlog da se neprovjereno blati drugog sportaša. Čestitam Nadalu na svakom uspjehu, kao i Đokoviću.

TA
Tajg
11:59 28.01.2022.

Sasvim zanimljivo to nizanje naslova, bitnije bi bili novi stadion za jednu od najjačih nacija u nogometu i rukometu, kao i bolji uvjeti treniranja u sportu za talentiranu djecu. Dali je taj Španjolac pelcovan,gdje plaća poreze i živi toliko jee bitno kao da li je jedno biciklo palo u Kini?

PP
plavac plavi
11:42 28.01.2022.

Ništa čudno!! Pa Nadal je najbolji tenisač svih vremena!! Đoković, ako se vrati tenisu, može biti najviše treći!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije