Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Wimbledonu

Đoković u polufinalu: Na putu do novog rekorda stoji mu Jannik Sinner. Pobijedio ga je već dvaput

Wimbledon
Foto: Andrew Couldridge/REUTERS
1/6
11.07.2023.
u 22:01

Preostala dva četvrtfinalna para su Carlos Alcaraz - Holger Rune i Danil Medvedev - Christopher Eubanks. Jannik Sinner je ujedno postao najmlađi polufinalist od 2007. godine.

Srpski tenisač Novak Đoković i Talijan Jannik Sinner prvi su polufinalni par trećeg Grand Slam turnira sezone, Wimbledina. Branitelj naslova je u četvrtfinalnom ogledu pobijedio Rusa Andreja Rubleva sa 4-6, 6-1, 6-4, 6-3 ostvarivši 33. uzastopnu pobjedu na Wimbledonu, dok je Sinner porazio Rusa Romana Safiullina sa 6-4, 3-6, 6-2, 6-2.

Preostala dva četvrtfinalna para su Carlos Alcaraz - Holger Rune i Danil Medvedev - Christopher Eubanks. "Bit će sve teže i teže, ali sviđa mi se energija s kojom sam igrao danas. Prije svega želim se zahvaliti navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu, nadam se da ste uživali. Bilo je izuzetnih izmjena i intenziteta," kazao je Đoković koji je slavio nakon dva sata i 47 minuta igre.

GALERIJA Đoković u Parizu osvojio rekordni 23. Grand Slam naslov

Wimbledon
1/49

Prvi set je nakon 46 minuta igre otišao na stranu ruskog tenisača. Ključnim se pokazao break u devetoj igri nakon kojeg je Rubljov osvojio svoj servis za 6-4. Međutim, u ostatku meča Đoković je dominirao. U drugom setu je uz dva breaka poveo 4-0 i mirno priveo set kraju (6-1). U trećem setu bio je dovoljan break za 3-2, a u četvrtom setu je srpski tenisač još dva puta oduzeo servis suparniku.

VEZANI ČLANCI:

Đoković je u svom 18. nastupu u All England Clubu stigao do svog 12. polufinala, te ukupno 46. polufinala na Grand Slam turnirima čime je dostigao Rogera Federera. Srpskog tenisača u polufinalu čeka 21-godišnji Talijan iz Južnog Tirola koji će prvi put u karijeri nastupiti u polufinalu nekog Grand Slam turnira.

Sinner je ujedno postao najmlađi polufinalist od 2007. godine. Đoković i Sinner su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio Đoković. Posljednji put su igrali lani, upravo u Wimbledonu, a Đoković je u četvrtfinalnom ogledu slavio sa 3-2 u setovima nakon što je Talijan vodio 2-0.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 4

OB
objektivist
07:34 12.07.2023.

Bravo Novak! Samo naprijed do finala i 24. grand slam titule :)

MO
Mondraker
17:27 14.07.2023.

Ajde pusti Sport i đoleta, svaka mu čast kako super tenis igra.

BL
blekpanther
22:43 11.07.2023.

Kako je igrao Zrinjski? Pustite Đoleta o njemu više znamo nego on sam o sebi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije