Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNI KORAK

Đoković priprema tužbu protiv Australije: Tražit će gotovo četiri milijuna eura!

Foto: Reuters
1/3
20.01.2022.
u 13:20

Što se odštete tiče, 2.760.000 eura je nagrada u slučaju osvajanja Australian Opena, a ostatak su loš tretman i duševne boli.

Novak Đoković neće se oglasiti o deportaciji sve do kraja Australian Opena 30. siječnja, ali britanski The Sun doznaje da će tužiti Australiju za iznos od ukupno 3,8 milijuna eura.

Potraživanja temelji na tretmanu koji je doživio, posebno u hotelu Park u Melbourneu, namijenjenom migrantima s neriješenim statusom. Njegov odvjetnički tim sve to je pomno bilježio i pripremao rezervni plan u slučaju deportacije.

Koja je nakon 11 dana muke potvrđena odlukom Federalnog suda u nedjelju 16. siječnja. Temeljila se na odluci ministra migracija Alexa Hawkea, koji je iskoristio pravo koje ima i poništio vizu srpskom tenisaču, s objašnjenjem da je prijetnja javnom redu i miru. Novakovi odvjetnici to su pokušali osporiti, ali u konačnici nisu uspjeli. Teret ponašanja njihova klijenta sredino prosinca, kad je svjesno hodao zaražen među ljudima ipak je bio pretežak.

Foto: Reuters

Što se odštete tiče, 2.760.000 eura je nagrada u slučaju osvajanja Australian Opena, a ostatak su loš tretman i duševne boli. Istini za volju, Đoković je bio najveći favorit i upitno je da li bi ga itko uspio zaustaviti u pohodu na desetu titulu u Australiji. Koja bi mu donijela 21. grand slam naslov, prometnula ga kao najuspješnijeg u povijesti te mu usput osiguralo spomenik ispred Rod Laver Arene. Tko osvoji deset puta Melbourne, dobije spomenik...

Možda bi mu dobiveni novac pružio malu satisfakciju u cijelom kaosu, no tek mu slijedi novi jer Francuska od 24. siječnja brani ulaz u zemlju necijepljenim osobama. Osim ako nemaju medicinsko izuzeće. Ali, previše je problema vezanih uz njegovo dobivanje, što smo mogli vidjeti u Australiji.

Komentara 11

KI
kimi
14:08 20.01.2022.

Australian Open je doneo odluku da plati oko pola miliona dolara sudskih troškova umesto Đokovića. S obzirom da taj novac dobijaju upravo od vlade Australije sa kojom se Novak sudio znači da će sudske troškove platiti poreski obveznici.. Zašto ako je kako kažu sve bilo po zakonu?

BS
Blue_shirt
13:27 20.01.2022.

Vanja, dajte da vidimo sto je pojeo za dorucak doticni? Premalo je deset vijesti dnevno, dajte cijelu jednu grupu vijesti oformite...

MI
miran
21:22 20.01.2022.

"....s objašnjenjem da je prijetnja javnom redu i miru." E ta ce vas prijetnja podosta kostati. Ovih 3,8 milijuna je p.dim u odnosu na ono sto ce traziti. Realni troskovi, advokati, nametnuto sudjenje, zakup vile na 20 dana, izgubljena dobit, jos ako mu je neko otkazao sponzorstvo, izgubljeno prvo mjesto, onemogucen 21 GS, ivrgavanje ruglu ugleda, lika i djela .... placace mu Australci vrtoglave svote samo da ne otvori usta to je vidjeo u onom pakao "hotelu:. Biti ce tu blizu 10 miliona. Zivi bili pavidjeli ps. a gdje su vrtoglave cifre za prava da dobiju dio od 10 minuta intervjua!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije