Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA VIJEST

Đoković prekinuo suradnju s Ivaniševićem: Hvala ti na svemu. Volim te

Novak ?okovi? s Goranom Ivaniševi?em odradio prvi trening pred masters u Parizu
Foto: Dubreuil Corinne/ABACA
1/5
27.03.2024.
u 09:39

"Goran i ja prije nekoliko dana odlučili smo prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto", napisao je Đoković o suradnji tijekom koje je osvojio osam Grand Slamova

Novak Đoković na društvenim je mrežama objavio prekid suradnje s bivšim hrvatskim tenisačem i dosadašnjim trenerom Goranom Ivaniševićem. Najtrofejniji tenisač putem društvenih mreža objavio je nakon nakon šest godina da jedan od najboljih hrvatskih tenisača više neće biti na poziciji njegova trenera.

"Jasno se sjećam trenutka kada sam pozvao Gorana da bude dio mog tima. Bilo je to davne 2018., a Marian i ja smo htjeli uvesti inovacije i unijeti malo magije serviranja u naš dvojac. Zapravo, ne samo da smo dobili servis, već i puno smijeha, zabave, broj jedan na ljestvici na kraju godine, rekordna postignuća i još 12 Grand Slamova (i nekoliko finala) od tada. Jesam li spomenuo i malo drame", napisao je Đoković.

"Goran i ja smo prije nekoliko dana odlučili prekinuti suradnju. Naša kemija na terenu imala je uspona i padova, ali naše je prijateljstvo uvijek bilo čvrsto. Zapravo, ponosan sam što mogu reći (nisam siguran da je on) da smo, osim što smo zajedno osvajali turnire, imali i sporednu bitku u Parchisiju (društvena igra, op. a.) koja je trajala... mnogo godina. I – taj turnir za nas nikad ne prestaje. Šefinjo, hvala na svemu, prijatelju. Volim te", dovršio je srpski tenisač.

VEZANI ČLANCI:

Odnos Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića doista je izgledao vrlo dramatično. Koliko god trofeja osvajali, njihovih prepucavanja tijekom mečeva rijetko je nedostajalo. Bilo da tenisač traži savjet ili mu je trener želio na nešto ukazati, teške riječi često su letjele svjetskim terenima.

GALERIJA Đoković slavio u Parizu. Srpski as uzeo još jedan Grand Slam

Novak ?okovi? s Goranom Ivaniševi?em odradio prvi trening pred masters u Parizu
1/49

Suradnja Ivaniševića i Đokovića započela je u prvom tjednu Wimbledona 2019. godine. Od tada su zajedno upisali mnoge uspjehe i premostili brojne prepreke od kojih se najviše ističu diskvalifikacija s US Opena i izbacivanje iz Australije. Tijekom suradnje osvojili su osam Grand Slamova. Hrvat je kao igrač bio poznat po sjajnim servisima, a upravo je na njima puno radio tijekom suradnje s Đokovićem.

VIDEO Đoković oduševio gospodskom gestom prema hrvatskom tenisaču: 'Želim biti u njegovu kutu'

Hrvat je tijekom godina postao iskusan trener. Tako je prije Đokovića bio zadužen za Marina Čilića, Tomasa Berdycha i Miloša Raonića. Još uvijek nije poznato koji mu je sljedeći korak, a isto tako se ne zna tko će biti novi trener srpskog tenisača. Trenutačno trenira s Nenadom Zimonjićem, a agent mu je Carlos Gomez Herrera. Turnir u Monte Carlu od 7. travnja bit će mu prvi nakon rastanka s Ivaniševićem.

Foto: SofaScore

 

Komentara 11

TE
tejanolejano
10:50 27.03.2024.

Goran je pomogao Novaku oko mnogih stvari u igri. Naročito u servisu i voleju. Novak je pomogao Goranu da postane priznat kao jedan od najuspešnijih trenera na svetu. Zajedno su uzeli 12 slemova i još hrpu velikih turnira. Goranu nećeće faliti posla u budućnosti i treniraće sigurno neke velike buduće ili sadašnje igrače. Rešio je zauvek novčane probleme. Ovi što ga pljuju mogu samo da ga mrze. Oni sigurno nikada ne bi prihvatili da treniraju Novaka kada bi im se ukazala prilika. :):):)

CR
crodux
10:13 27.03.2024.

aj hvala Bogu..

MA
Maestro88
10:23 27.03.2024.

Novak očevidno želi da poboljša neki segment u svojoj igri i vidi da stagnira po tom pitanju. Zato želi promjenu. Nije ovo prvi put da mijenja trenera i savjetnika kao što to rade tenisači oduvjek. Mnogi iz Hrvatske koji sada pozdravljaju ovo i pišu -Hvala Bogu. Biti će ljubomorni kada Novak osvoji još neki trofej na Vimbldonu ili Rolan Garosu ili zlato na Olimpijadi. Ivanišević je uz Novaka stavljao Hrvatsku na tenisku mapu Svijeta, ovako sada nitko neće pričati o Hrvatskoj i njenom treneru nakon nekih novih teniskih trofeja Djokovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije