Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Wimbledonu

Đoković na putu do pobjede oborio novi rekord, ali meč je prekinut zbog 'policijskog sata'

(SP) BRITAIN-LONDON-TENNIS-WIMBLEDON-DAY 7
Foto: Han Yan/XINHUA
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.07.2023.
u 08:30

Meč je prekinut u 23 sati kada nastupa "policijski sat", a Đoković je do tada uspio akumulirati pobjede u prava dva seta sa 7-6 (6), 7-6 (6). Također, tijekom ta dva seta Novak Đoković uspio je oboriti rekord Petea Samprasa po najviše uzastopnih osvojeni  osvojenih tie-breakova na Grand Slamovima u jednoj kalendarskoj godini

Susret osmine finala Wimbledona između Novaka Đokovića i Poljaka Huberta Hurkacza prekinut je u 23 sata zbog "policijskog sata" pri rezultatu 2-0 u setovima za srpskog tenisača. Naime, stroga pravila nalažu da se ne smije igrati nakon 23 sata po lokalnom vremenu. Tada počinje svojevrsni policijski sat, mečevi se prekidaju i prebacuju za sljedeći dan.

Želja je da se zaštiti lokalno stanovništvo, koje ne želi gužvu i buku, koje sa sobom nosi noćna teniska akcija. Također, izazov predstavlja i transport i sigurni odlazak navijača i ostalih sudionika svojim kućama. Samo je jedan tenisač do sada prekršio to pravilo. Andy Murray je 2012. godine odservirao za pobjedu nad Marcosom Baghdatisom u četiri seta u 23:02 sata.

GALERIJA Novak Đoković u finalu Roland Garrosa osvoji 23. Grand Slam naslov

(SP) BRITAIN-LONDON-TENNIS-WIMBLEDON-DAY 7
1/49

Srbin je prije prekida dobio prva dva seta sa 7-6 (6), 7-6 (6). Poljak je u prvom setu imao tri set lopte, ali ih nije iskoristio. Uz još dva upisana tie-breaka (ukupno 14),  Đoković je prestigao Petea Samprasa po najviše uzastopnih osvojeni  osvojenih tie-breakova na Grand Slamovima u jednoj kalendarskoj godini. Zadnji put mu je na taj način set uzeo Enzo Couacaud na Australian Openu.

U ranije odigranom susretu prva tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek plasirala se u četvrtfinale porazivši Švicarsku Belindu Benčić sa 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3. Benčić je dobila prvi set u trinaestoj igri, a u drugom setu pri vodstvu 6-5 imala dvije meč lopte. Međutim, Swiatek se izvukla, izjednačila na 6-6, a potom dobila set u tiebreaku. U odlučujućem, trećem setu Swiatek je povela 4-1 i gem prednosti zadržala do kraja.

VEZANI ČLANCI:

Poljakinja je do sada tri puta slavila u Roland Garrosu (2020, 2022, 2023), a jednom na US Openu (2022), dok je u Wimbledonu ulaskom u četvrtfinale ostvarila svoj najbolji rezultat. Na putu do polufinala čeka je Ukrajinka Elina Svitolina koja je nakon skoro tri sata igre pobijedila Bjeloruskinju Viktoriju Azarenko sa 2-6, 6-4, 7-6 (9). Swiatek i Svitolina su do sada igrale samo jednom, prije dvije godine u Rimu, a slavila je Poljakinja.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 1

JO
jozakontra
10:03 10.07.2023.

molim više fotografija gedže, ako može i poneka gdje upija energiju na bosanskoj piramidi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije