Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobijedio u polufinalu

Đoković na korak do nevjerojatne pobjede: Prošao Sinnera, no u finalu ga čeka težak protivnik

Wimbledon 2023 - Day Twelve - All England Lawn Tennis and Croquet Club
Foto: Adam Davy/PRESS ASSOCIATION
1/3
14.07.2023.
u 18:04

Kasnije tijekom petka slijedi drugi polufinalni ogled, a sastaju se prvi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz i Rus Danil Medvjedev. Finale tenisača na rasporedu je u nedjelju

Srpski tenisač Novak Đoković prvi je finalist ovogodišnjeg Wimbledona nakon što je u polufinalu pobijedio Talijana Jannika Sinnera sa 6-3, 6-4, 7-6(4). Lakoćom je Đoković stekao prednost od dva seta te je u oba slučaja lomio suparnika na samim počecima dionica. Prvi set je otvorio s 3-0, drugi s 3-1 te u oba slučaja Sinner nije imao nikakav odgovor do kraja.

Talijan je mnogo bolje zaigrao u trećem setu u kojem, ne samo da je čvršće držao svoje servis gemove, već je sve kvalitetnije prijetio suparniku. Kod vodstva 5-4, a na servis drugog nositelja, Sinner je imao dvije vezane set lopte. Ni jednu nije iskoristio pa je treći set otišao do tie-breaka. U njemu je prvi do mini breaka došao Sinner, ali i tada je propustio šansu.

GALERIJA Đoković osvojio rekordni 23. Grand Slam naslov

Wimbledon 2023 - Day Twelve - All England Lawn Tennis and Croquet Club
1/49

Đoković se vratio iz minusa, kod 4-4 je osvojio poen na servis suparnika za 5-4 i potom dobio završna dva poena na svoj početni udarac za ulazak u finale. Tako je Đoković došao na pobjedu do osmog slavlja na Wimbledonu i obrane prošlogodišnjeg naslova, odnosno, do ukupno 24 titule na Grand Slam turnirima u karijeri.

VEZANI ČLANCI:

Prošle godine su ova dvojica tenisača igrala četvrtfinale i tada je Sinner poražen premda je vodio 2-0 u setovima. Godinu dana kasnije Đoković je lakše slomio 21-godišnjeg talijanskog tenisača. Kasnije tijekom petka slijedi drugi polufinalni ogled, a sastaju se prvi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz i Rus Danil Medvjedev. Finale tenisača na rasporedu je u nedjelju, dok će se u subotu igrati finale tenisačica u kojem se sastaju Tunižanka Ons Jabeur i Čehinja Marketa Vondroušova.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 3

Avatar CROCLEUNA
CROCLEUNA
19:43 14.07.2023.

Đoković definitivno najveći svih vremena. Dokazuje to svakom novom prilikom rušeći rekorde koji su ionako najčešće već u njegovom vlasništvu. Ostaje i taj 8. naslov u Wimbledonu za nedjelju. Kada se čovjek sjeti kolike smo vrhunce doživjeli 2001 kada je Goran uzeo taj ukleti i jedini GS naslov nakon 3 poraza u finalu, a ovaj tip ima već 23 Grand slam titule. Da se čovjeku zavrti u glavi...

SL
slavenZadravec
20:06 14.07.2023.

Finale s Alcarazom će biti jedan od najvažnijih sportskih dodađaja godine. Nedjeljno finale u 3, a onda duuugi godišnji odmor. Bolje ne može.

DU
Deleted user
18:18 16.07.2023.

ovo nije nas sportas i mi ga ne podrzavamo - Vamos Alcaraz!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije