Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastičan govor Đokovića

Đoković i Kyrgios dogovorili da pobjednik plaća večeru: "Da, zato je Nick i izgubio ha-ha!"

Novak Djokovic vs Nick Kyrgios
Marc Aspland/The Times/NEWS SYND
Autori: Vecernji.hr, Hina
10.07.2022.
u 19:51

- Teško ga je pobijediti, on je nešto kao bog - pogledao je Australac svog suparnika nakon meča i nastavio: Čestitam mu na pobjedi, svi znaju da ponekad imamo težak odnos, ali hvala ti što si to izdržao.

"Ovaj turnir uvijek će mi biti najposebniji", kazao je srpski tenisač Novak Đoković nakon što je u finalu Wimbledona pobijedio Australca Nicka Kyrgiosa sa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

Srpski tenisač je pobjedom protiv Kyrgiosa osvojio svoj 21. Grand Slam naslov pri čemu sedmi Wimbledon. Bolji od njega je tek Rafael Nadal koji je 22 puta slavio na nekom od četiri najveća turnira, dok u Wimbledonu jednu pobjedu više ima Švicarac Roger Federer.

Dodajmo kako je ovo bilo četvrto uzastopno Đokovićevo slavlje u All England Clubu, a zadnji poraz doživio je 2017. u četvrtfinalu od Čeha Tomaša Berdycha. Nakon toga nanizao je 28 pobjeda na trećem Grand Slam turniru sezone.

- Kad sam vidio Petea Samprasa kako osvaja Wimbledon kad sam imao pet godina, rekao sam roditeljima da mi kupe reket. Nakon toga sam sanjao da jednog dana pobijedim na ovoj travi. Ovaj turnir je zaista poseban za mene - rekao je Đoković nakon finala.

- Uvijek sam sanjao doći ovdje, igrati na ovom terenu, a zatim ostvariti san iz djetinjstva i osvojiti ovaj trofej. Svaki put postaje sve značajnije i posebnije, tako da sam vrlo blagoslovljen i vrlo zahvalan što stojim ovdje s peharom - dodao je.

Đokoviću je to bila prva pobjeda u tri međusobna susreta protiv Australca koji je prvi put igrao u finalu nekog Grand Slama.

- Nick, vratit ćeš se. Ne samo u Wimbledonu, već finalima. Znam da je teško pronaći riječi utjehe nakon ovako teškog poraza, ali pokazao si zašto zaslužuješ biti jedan od najboljih igrača na svijetu, posebno na ovoj podlozi. Stvarno te jako poštujem, mislim da si fenomenalan tenisač, sportaš, nevjerojatan talent. Nisam nikad mislio da ću tako lijepo govoriti o tebi - dodao je Đoković sa smiješkom nasmijavši publiku.

Đoković i Krygios su se prije finala dogovori da tko osvoji pokal mora platiti večeru na što ih je podsjetila voditeljica ceremonije.

- Da, zato je Nick izgubio danas - odgovorio je Đoković kroz smijeh pa nastavio:

- Ne znam hoćemo li to učiniti večeras ili neku drugu noć. Ovo je početak prekrasnog odnosa među nama i izvan terena. Počnimo s večerom i pićem, pa ćemo vidjeti - nastavio je u šali srpski tenisač.

Kyrgios je lovio svoj prvi Gland Slam, ali nije uspio, ostavši na šest osvojenih turnira. Posljednji je osvojio 2019. u Washingtonu.

- Teško ga je pobijediti, on je nešto kao bog - pogledao je Australac svog suparnika nakon meča i nastavio:

- Čestitam mu na pobjedi, svi znaju da ponekad imamo težak odnos, ali hvala ti što si to izdržao.

- Ovo su bila dva sjajna tjedna za mene. Previše sam umoran, ja i moj tim smo isrcpljeni, trebamo odmor, ali sam sretan zbog rezultata - dodao je.

Komentara 2

JU
JustinCase
22:15 10.07.2022.

Sjajna suradnja s Novakom omogucava i Goranu da ponosito i dalje koraca All England klubom. Btavo 👏🏻👏🏻

DU
Deleted user
09:37 11.07.2022.

Jasno je, zašto je Australija zatvorila vrata Đokoviću koji se nije želio cjepiti cjepivom koji ne štiti od COVID-a. Tvrde kad neide na sportskom terenu, ide političkim igricama onih koji pišu regule onakve koje u danom trenutku odgovaraju onim kojii misle da su iznad svih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije