Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UMJETNIČKO KLIZANJE

Dogodilo se čudo: hrvatski par izborio finale Prvenstva Europe

Lana Petranovic i Antonio Laudelino Souza Kordey
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
27.01.2017.
u 08:58

– Maštali smo pokazati se češkoj publici oba dana i, evo, uspjeli smo! Imali smo ogromnu tremu, ipak je za nas ovo bio poseban nastup, nikada nismo klizali pred toliko tisuća ljudi, zato je i bilo pogrešaka, ali vjerujem da će nam u slobodnom programu ipak biti lakše – rekla je Lana.

Na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Ostravi dogodio se povijesni dan za Hrvatsku. Prvi smo put imali sportski par na velikom natjecanju, a Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru odmah su izborili finale Europskog prvenstva.

Tek treći zajednički nastup

U svom tek trećem zajedničkom nastupu skupili su 49,25 bodova što je bilo dovoljno za 15. mjesto nakon kratkog programa.

– Maštali smo pokazati se češkoj publici oba dana i, evo, uspjeli smo! Imali smo ogromnu tremu, ipak je za nas ovo bio poseban nastup, nikada nismo klizali pred toliko tisuća ljudi, zato je i bilo pogrešaka, ali vjerujem da će nam u slobodnom programu ipak biti lakše – rekla je Lana.

Nakon kratkog programa u vodstvu je ruski par, brončani s posljednja dva EP-a, Jevgenija Tarasova i Vladimir Morozov (80,82) ispred Francuza Vanesse James i Morgana Cipresa (74,18), dok treće mjesto drže Nijemci Aliona Savchenko i Bruno Massot (73,76).

– Sad se tek polako vidi zašto su mi odlazak u Moskvu i traženje novog partnera bili pun pogodak. Dobila sam zaista sjajnog klizača koji ima kvalitetu da možemo ostvariti puno svojih snova. Jedan od njih je i finale Europskog prvenstva, a krajnji nam je cilj nastup na Zimskim olimpijskim igrama – istaknula je Lana.

Dubravčić je na ZOI bila 10.

Posljednja hrvatska predstavnica u umjetničkom klizanju na ZOI bila je Idora Hegel. Ona je nastupala 2006. u Torinu i osvojila 19. mjesto. Najbolji plasman naše umjetničko klizanje ostvarilo je u Sarajevu 1984. godine kada je Sandra Dubravčić osvojila 10. mjesto. Još su na Igrama nastupali Tomislav Čižmešija, koji je nosio hrvatsku zastavu na otvaranju u Albertvilleu 1992., Miljan Begović i Željka Čižmešija.

Kod klizačica u vodstvu je braniteljica naslova, Ruskinja Jevgenija Medvedeva (78,92). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije