Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Dodig: U paru s Ivom igra se svodi na šetanje na mreži... Uživam!

\'Croatia\'s Ivo Karlovic serves to Argentina\'s Juan-Martin Del Potro during their Men\'s first round match in the French Open tennis championship at the Roland Garros stadium, on May 23, 2011, in Pa
\'JACQUES DEMARTHON\'
11.02.2012.
u 20:42

Hrvatski tenisači na pragu su ukupne pobjede nad Japancima i prolaza u četvrtfinale Davisova kupa.

U danu parova Ivo Karlović i Ivan Dodig su nakon tri sata igre pobijedili Tatsumu Itoa i Yuichija Sugitu sa 6:4, 6:4, 3:6, 6:3 i doveli Hrvatsku u vodstvo s 2:1. Na gostovanju u Kobeu našoj je reprezentaciji potrebna samo još jedna pojedinačna pobjeda (Dodiga nad Nishikorijem ili Karlovića nad Soedom) za ukupan trijumf.

Za dvoboj parova bili su nominirani Karlović i Lovro Zovko, no izbornik Željko Krajan odlučio se za (očekivanu) promjenu, na što prema pravilima ima pravo do sat vremena prije meča.

- U subotu ujutro Dodig je rekao da ne osjeća umor, iako je u petak na terenu proveo više od četiri sata. Nakon dodatnih razgovora s doktorom i fizioterapeutom, odlučio sam da ipak igra on, a ne Zovko. I Lovro je bio suglasan s tim i pomogao mi je u razradi taktike - kazao je Krajan, ne skrivajući oduševljenje izvedbom našeg para:

- Ivan i Ivo odigrali su odlično, sjajno su servirali i samo su u jednom ili dva gema upali u krizu. Stalno su pritiskali Japance i bilo je samo pitanje trenutka kad će ih slomiti.

Jedino razdoblje kada su suparnici uspjeli zaprijetiti bilo je ono krajem drugog te u trećem setu. Tada su uspjeli oduzeti servis Dodigu, iako je i Karlo prije toga spašavao 0:40 (no sve je uspio anulirati ubojitim prvim servisima). Sve ostalo bilo je u znaku našeg para. Pogotovo u četvrtom setu, kad su na svom servisu u pet odigranih gemova izgubili samo jedan poen.

- Kad igram u paru s Ivom sve se svodi na to da na mreži hodam. Bio mi je gušt igrati, mislim da smo odigrali jako kvalitetno, kao i protiv Njemačke, ali sada smo nagrađeni pobjedom - istaknuo je Dodig.

Pobijede li Japance, hrvatski će tenisači u četvrtfinalu od 6. do 8. travnja gostovati kod pobjednika dvoboja Njemačka - Argentina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije