Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Valencia

Dodig pobijedio Čilića 6:2, 7:6 i plasirao se u polufinale

Dodig Sela (1)
Goran Stanzl/Pixsell
26.10.2012.
u 22:28

U polufinalu će igrati protiv prvog nositelja turnira i petog tenisača svijeta Davida Ferrera koji je pobijedio Almagra 6:3, 7:5

Hrvatski četvrtfinale na ATP turniru iz serije 500 u Valenciji završio je trijumfom IVana Dodiga (110. igrač svijeta), koji je nakon dva sata i tri minute pobijedio 7. nositelja Marina Čilića (14.) sa 6:2, 7:6(6). Dodig će u subotnjem polufinalu (16 sati) igrati protiv prvog nositelja i 5. igrača svijeta Španjolca Davida Ferrera.

Ovo je bio prvi međusobni susret Ivana i Marina na ATP touru. Dodigu se isplatila agresivna i napadačka igra, koji je na kraju osvojio 11 poena više od Čilića (81-70), a imao je jednu duplu pogrešku više (4-3). Ivan je u meču imao pet, a Marin deset as servisa.

Veliku večer u Valenciji Dodig je nagovijestio na početku meča kad je oduzeo servis Marinu. Ivan je nastavio igrati agresivno što mu se isplatilo. Nakon što je poveo s 2:0, još je jednom oduzeo servis Marinu. Nakon Ivanova vodstva od 4:1, jedan drugome su oduzeli servis te je servirao za prvi set (5:2). Uspio se vratiti od 0:40 te je s četiri poena zaredom došao do prve set lopte, koju nije iskoristio. No, zato je uspio iskoristiti drugu set loptu za 6:2.

Dodig je nastavio pritiskati Čilića i odmah na početku drugog seta ponovo je Marinu oduzeo servis, ali mu je vratio u drugom gemu. U petom gemu Čilić se dobro namučio kako bi zadržao svoj servis i nakon najdužeg gema u meču koji je trajao 15 minuta i 36 sekundi poveo s 3:2.

Ivan je kod vodstva 5:4 servirao za meč, ali je Marin vratio servis. Dodig je kasnije na svom servisu spasio set loptu te su ušli u 13. igru. Ivan je nastavio igrati napadački i prisiljavao Čilića na pogreške te je uspio iskoristiti drugu meč loptu za 7:6(6).

U drugom polufinalu igraju Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov i Austrijanac Jurgen Melzer.

Komentara 1

BP
bpz
23:01 26.10.2012.

Ivan Veliki! Velika mu čestitka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije