Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIGURALI POLUFINALE

Dodig: Naslov u Londonu? Uh, to bi bilo nešto najljepše za obojicu

Ivan Dodig
Foto: Reuters/PIXSELL
13.11.2014.
u 08:15

– Meni osobno bio bi to šlag na torti u jednoj turbulentnoj sezoni. U posljednjih pet godina nisam imao ozbiljniju ozljedu, samo nešto sitno, ali ove godine tijelo nije bilo u najboljem stanju – ističe Dodig.

Ivan Dodig i Marcelo Melo ponovili su lanjski uspjeh, ušli su u polufinale Mastersa u Londonu. Hrvatsko-brazilska kombinacija u napetom meču drugog kola skupine B sa 7:6 (5), 7:6 (12) pobijedila je Španjolce Granollersa i M. Lopeza iskoristivši petu meč-loptu (prije toga obranivši četiri set-lopte). Dodig i Melo osigurali su polufinale jer su pobijedili u dva seta, dok su u drugom meču Francuzi Benneteau i Roger-Vasselin nadvisili Nestora i Zimonjića u tri – 6:4, 5:7, 10:4. Usput su zadržali i perfektan učinak po skupinama na Mastersu, imaju 5-0.

– Bio je to zanimljiv meč, gledatelji su mogli vidjeti jako dobar tenis. Bilo je tako i u prethodnim mečevima s njima, na US Openu i u Tokiju ove godine. Imali smo i malo sreće, posebno u nekim ključnim trenucima u drugom tie-breaku. Odličan je osjećaj opet se naći u polufinalu – kaže Dodig.

Drugi set bio je doista napet, izmjenjivale su se set-lopte za Španjolce i meč-lopte za Hrvata i Brazilca.

– Da, bilo je jako zanimljivo. Servirali smo i jedni i drugi za set, splet okolnosti otišao je na našu stranu. To se ne događa baš tako često u parovima, ali uvijek ima zanimljivih mečeva, produljeni tie-break na neki način daje šanse i jednima i drugima.

U četvrtak u 19 sati (SK 1) očekuje ih dvoboj s Francuzima.

– Veseli nas taj meč, možemo biti opušteni, ali nadam se i potpuno usredotočeni, tako da što bolje i to odigramo i da nam to bude jedna dobra priprema za polufinale.

Dodig i Melo ove su godine odigrali tri finala (Monte Carlo, Toronto i Tokio), ali su sva tri izgubili. Mogu li godinu okruniti s naslovom, i to još u Londonu?

– Uh, to bi bilo nešto najljepše za nas obojicu. Na žalost, nismo ništa osvojili, ali smo imali jednu jako dobru godinu. Posebno s obzirom na to da ja tri mjeseca nisam igrao. To je dugo razdoblje i zapravo je bilo nerealno očekivati da ćemo se plasirati na Masters. No uspjeli smo, ušli smo kao posljednji i veseli nas da opet dobro igramo. Meni osobno bio bi to šlag na torti u jednoj turbulentnoj sezoni. U posljednjih pet godina nisam imao ozbiljniju ozljedu, samo nešto sitno, ali ove godine tijelo nije bilo u najboljem stanju. No uspio sam koliko sam uspio i sad uživam i nadam se da ćemo napraviti i korak dalje u odnosu na prošlu godinu – ističe Dodig.

>>Dodig i Melo opet slavili i osigurali polufinale Mastersa!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije