Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč porazu od Poljske

Dobre vijesti za košarku: Hrvatska još ima priliku zaigrati na Olimpijskim igrama u Parizu

Zagreb: Hrvatska košarkaška reprezentacija poražena je 79:87 od Poljske u sklopu kvalifikacija za EuroBasket 2025.
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
18.11.2022.
u 16:47

U Fibinu zamršenom sustavu kvalifikacija dobro je što posrnulima poput Hrvatske pruža više prilika

”Evo i prije veljače stigla je vijest iz Fibe da četiri momčadi iz ovih naših pretkvalifikacija participiraju u olimpijskim pretkvalifikacijama u lipnju 2023. što je sjajna vijest!”

Komentar je to vršitelja dužnosti hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića po pristigloj potvrdi iz Svjetske košarkaške organizacije da i drugo mjesto u skupini (uz pobjede u veljači nad Austrijom i Švicarskom) otvara vrata olimpijskih kvalifikacija.

– Moj motiv je ponajprije dobivanje prilike da se mjerimo s reprezentacijama koje su nam u posljednje vrijeme (Finska, Švedska) zadale prilično teške udarce. Naravno, prilika je to i da pokušamo nešto napraviti – napisao je Petrović na svojem profilu na Twitteru.

13.11.2022., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., skupina E, Hrvatska - Poljska. Aleksander Dziewa, Matej Rudan Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

A u tim olimpijskim pretkvalifikacijama igrat će 12 reprezentacija koje ne prođu na Svjetsko prvenstvo (među njima i Turska) te četiri reprezentacije iz pretkvalifikacija za sljedeći Eurobasket.

A tu leži prilika za Hrvatsku, da kao najbolja među drugoplasiranim iz tri pretkvalifikacijske skupine izbori to pravo. A zadržati drugo mjesto u skupini važno je i zbog prolaza u treći i završni krug kvalifikacija za Eurobasket 2025., u koji će ući pobjednici triju skupina te dvije najbolje drugoplasirane vrste.

13.11.2022., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Pretkvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025., skupina E, Hrvatska - Poljska. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Pomalo zamršeni Fibin sustav kvalifikacija za velika natjecanja otvara nove prilike za one koji nisu uspjeli iz prve, a upravo je hrvatska reprezentacija jedna od takvih.

>> VIDEO: Jedini hrvatski trener u Kataru ekskluzivno za Večernji otkrio što Vatrene čeka u Dohi:

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije