Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJETNI ZATVOR

Bio je reprezentativac i miljenik Poljuda: Sada je osuđen jer je čašom izrezao lice poznanika!

Šibenik: Prijateljska nogometna utakmica HNK Šibenik - NK Zagora
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/4
20.02.2024.
u 18:21

Sudski vještak dr. Antonio Alujević je tijekom suđenja razjasnio da je Hrgović ozlijeđenog napao prije razbijenom čašom, obzirom da bi boca ili čaša koje su se razbile u trenutku udarca uzrokovale sasvim drugačije tipove ozljeda

Mirku Hrgoviću (44), bivši nogometaš Hajduka, Dinama i reprezentacije Bosne i Hercegovine, odbijena je žalba te je pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci zatvora s trogodišnjim rokom kušnje zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede sugrađaninu Anti Poljaku, odlučio je Županijski sud u Slavonskom Brodu.

 Hrgović je dobitnik Torcidine nagrade Hajdučko srce u sezoni 2006/7, a radio je i kao pomoćni trener u Šibeniku. Splitski Općinski sud je u rujnu 2022. godine izrekao prvostupanjsku presudu. Hrgović se na istu žalio i branio se tvrdeći kako nije utvrđeno da je on udario ozlijeđenog te navodeći kako nije dokazan snažan intenzitet njegovog udarca. Povrh toga, navodio je i kako nije dokazano da je postojala njegova izravna namjera da Poljaku nanese teške ozlijede. Viši sud je pak potvrdio odluku splitskih kolega.

GALERIJA Hajduk porazio Rudeš i osvojio nova tri boda. Žestoka borba za prvo mjesto se nastavlja

Šibenik: Prijateljska nogometna utakmica HNK Šibenik - NK Zagora
1/11

Hrgović je 2. kolovoza 2014. godine u Sinju, oko 19 sati pred ugostiteljskim objektnom "Potkova", Antu Poljaka u glavu udario oštricom razbijene staklene čaše. Pritom je na lijevoj strani Poljakovog lica nastala rezna rana duljine 6-10 centimetara.

Sudski vještak dr. Antonio Alujević je tijekom suđenja razjasnio da je Hrgović ozlijeđenog napao prije razbijenom čašom, obzirom da bi boca ili čaša koje su se razbile u trenutku udarca uzrokovale sasvim drugačije tipove ozljeda.

VEZANI ČLANCI:

"Okrivljenik je kritične zgode udario oštećenog u glavu oštricom razbijene staklene čaše, a koje ponašanje manifestira izravnu volju i htijenje da se napadnuta osoba teško tjelesno ozlijedi. Puknuta čaša u svakom slučaju predstavlja izuzetno opasno i pogibeljno sredstvo kojim se atakira prema vitalnom dijelu tijela (glava) uslijed čega je neprihvatljiv navod obrane da okrivljeni nije htio teško tjelesno ozlijediti. Namjeru o teškom tjelesnom ozljeđivanju oštećenog potvrđuje i što sa fizičkim napadom na oštećenog nije prestao ni nakon što mu je zadao udarac u kojem je nastala ozljeda", stoji u presudi  - napisala je sutkinje Mile Kragić.

VIDEO Hrvatska je svjetski prvak! Naši vaterpolisti nakon infarktne utakmice preko peteraca uzeli zlato!

Komentara 4

KU
Kujttim
18:31 20.02.2024.

Kazneno djelo je počinio 2014., a danas je 2024. godina? To je 10 godina? Sjeverina Vučković i Miladin Popović se oko djeteta sude već 10 godina, nema vještaka u Zagrebu koji nije analizirao i vještačio malog Aleksu, ali i mama Sjeve i tata Milanče idu do kraja

ST
struky3_
09:49 21.02.2024.

Svim uključenim u ovaj proces zabraniti bavljenje pravosuđem na neodređeno vrijeme.

ZG
zgrio
20:35 20.02.2024.

2014. počelo i 2024. već presuda. Radi se punom parom nema što.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije