Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinju natjecanja na Mediteranskim igrama u Alžiru

Do medalja bi prvi mogli karataši i hrvači, kreću odbojkaši i odbojkašice

storyeditor/2022-06-25/GimnastikaDerek1_nnn_spo_250622.jpg
26.06.2022.
u 10:07

S obzirom da na Sredozemlju obitavaju karataške velesile kao što su Turska, Španjolska, Francuska, Italija a tu su i vrlo jake Srbija, Grčka i Egipat te zemlje Magreba (Maroko, Alžir, Tunis), konkurencija će uistinu biti silna.

Na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, prva natjecanja održat će se danas (nedjelja) a od hrvatskih sportaša u borilište će prvi ući gimnastičarke, karataši, odbojkaši i odbojkašice, badmintonaši, hrvači, boćari i boksači.

- Očekivali smo bolje uvjete, ima dosta nedostataka počevši s tim da u skupini igramo tri dana zaredom, od nedjelje do utorka. Cilj je osvojiti medalju no prvo treba proći skupinu. Turnir čekamo motivirani - kazao Marko Sedlaček, kapetan muške reprezentacije koja u skupini ima Španjolsku, Srbiju i Tursku.

Fali lopti, dvorane daleko...

A i njihove kolegice startat će danas, protiv Francuske, a u utorak ih čeka dvoboj s reprezentacijom Srbije.

- Organizacija baš i nije najbolja. Nemamo baš termina, dvorane su daleko, nedostaje lopti i nema teretane. Snalazimo se koliko možemo. Vjerujem kako će nas ova situacija ovdje zbližiti i ojačati, bez obzira na uvjete - kazala je Mika Grbavica.

Od karataša prvog dana će u borilište Alessandra Hasani (55 kg), Ana Lenard (61 kg), Boran Berak (67 kg) i Enes Garibović (75 kg) a već sljedećeg na tatami izlaze braća Kvesić i Lucija Lesjak. S obzirom da na Sredozemlju obitavaju karataške velesile kao što su Turska, Španjolska, Francuska, Italija a tu su i vrlo jake Srbija, Grčka i Egipat te zemlje Magreba (Maroko, Alžir, Tunis), konkurencija će uistinu biti silna pa predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek ističe:

- Malo je sportova koji na Mediteranu imaju takvu konkurenciju i ja bih bio sretan s tri medalje.

Odličju se nada i gimnastičarka Ana Đerek (greda, parter) koja ističe:

- Konkurenciju nisam proučavala jer ako ja odradim svoje konkurirat ću za finale. Voljela bih izvesti vježbe koja sam pokazala posljednjih nekoliko vikenda, da odradim parter i gredu kao na Svjetskom kupu u Kopru.

Rivalkama se nije zamarala niti Tijana Korent koja danas nastupa u preskoku:

- Nije lako biti konstantna već peti vikend zaredom, no odradim li vježbu najbolje što mogu, bit ću zadovoljna. Samo da sve prođe bez ozljeda jer pred nama je drugi dio sezone pa tako i Prvenstvo Europe.

Prvog dana Igara na strunjaču će sva trojica hrvača - Lizatović (60 kg), Kamenjašević (77 kg) i Luburić (87 kg) - a u boj će i boksač Ježek (69 kg).

U osmini finala, svoj nastup započinju badmintonaši Luka Ban i Filip Špoljarić a u kvalifikacijama će nastupiti i četvero boćara, Carrolina Bajrić, Ria Vojković, Pero Ćubela i Marino Milićević.

Medalje za 27 zemalja

Ovo su 19. Mediteranske igre ukupno a osme na kojima će nastupiti sportaši iz neovisne Hrvatske, a prve na kojima smo nastupili kao takvi održane su u Francuskoj 1993. i te ratne godine bilo je jako važno pokazati se. A naši sportaši u tome su i uspjeli osvojivši 34 medalje, devet zlata, šest srebra i 19 bronci.

Najviše medalja dosad je osvojila Italija, čak 2303, a za njom slijede Francuska (1740) i Španjolska (1322). Po broju zlata, bivša SFRJ je peta (199) a od država nastalih njenim raspadom najviše medalja osvojila je Slovenija (195) a potom Hrvatska (182) i Srbija (177). Inače, odličja su dosad osvajali sportaši iz 27 zemalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije