Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG DERBI

Đulvat: Nacional može pasti

20.11.2008.
u 15:17

Nekad je Uspinjača bila najbolji zagrebački malonogometni klub. Danas gledaju u leđa Nacionalu bez realne šanse da se uskoro išta promijeni. No u večerašnjoj utakmici 7. kola Prve HMNL učinit će sve ne bi li u gradskom derbiju iznenadili Nacional.

Suspenzije najiskusnijih
– Mislim da možemo iznenaditi. Imamo mladu momčad željnu dokazivanja, a veći motiv od pobjede nad vodećim u ligi ne postoji – rekao je kapetan Uspinjače Matija Đulvat koji zbog trećeg žutog kartona nema pravo nastupa protiv Nacionala, baš kao i vratar Damir Knez.

Đulvat ima i recept za pobjedu.
– Moramo igrati čvrstu obranu, te ih iznenaditi kontrama i polukontrama. No, to ne znači da ćemo se cijelu utakmicu samo braniti – najavljuje Đulvat.

U momčad se nakon ozljeda vraćaju Pavić i Novački, a kaznu zbog crvenog kartona odradio je Fatović.
Nacionalovi igrači nakon teškh europskih ispita i utakmice s Mejašima zadnjih sedam dana konačno su se malo odmorili i spremni čekaju gradski derbi.

– Iako smo veliki favoriti, trebamo oprezno ući u utakmicu. Uspinjača je dobra momčad, spoj iskustva i mladosti, željna dokazivanja – rekao je igrač Nacionala Robert Grdović.

Nema milosti
Kod Uspinjače, Grdović strahuje od njihova najboljeg strijelca Penave, te mladog Jurline.

– S obzirom na to da u momčadi imaju četiri debitanta u PHMNL, dobra igra Uspinjače ove sezone ugodno me iznenađuje – dodao je Grdović.

Večerašnju utakmicu igrat će s posebnim emocijama, jer Uspinjača je klub u kojem je počeo profesionalnu karijeru te, sa stankama, u njemu proveo pet sezona.

– Uspinjača mi je uvijek u srcu, ali neka se njezini igrači ne nadaju da ću zbog toga prema njima biti milostiv – šali se Grdović.

Zbog zauzetosti dvorane II Doma sportova, utakmica se igra u Sutinskim vrelima (21.30 sati).

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije