Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA OČEKIVANJA Treći tenisač svijeta nada se dobrim igrama i u 2009. godini

Đoković: Sljedeće godine želim postati svjetski broj jedan

05.12.2008.
u 20:53

Novak Đoković, treći tenisač svijeta, ima velika očekivanja za sljedeću godinu. Naime, srpski tenisač vjeruje kako na ATP ljestvici može preskočiti i Rogera Federera i Rafaela Nadala i doći do broja jedan.

- Biti svjetski broj jedan je uvijek bio moj glavni cilj, a iskreno vjerujem kako je to ostvarivo. Imam dovoljno kvalitete da i uspijem u tome, ali ne smijem zaboraviti svoje prioritete u tim pokušajima. Moram se skoncentrirati na sve one male stvari koje su potrebne da bi se stiglo do željenog cilja. Perfekcionist sam i uvijek želim biti još bolji. Imam dovoljno prostora za napredak, a to je uvijek dobra stvar - izjavio je Novak Đoković.

Prvi cilj, i odmah jako težak, obrana je naslova Australian Opena kojega je Đoković osvojio prošle sezone. Sam tenisač priznaje kako ga sljedeće godine očekuju puno teži izazovi, a obrana Grand Slam naslova sigurno spada u tu kategoriju.

- Imam velike ambicije za sljedeću godinu i želim nastaviti s dobrim rezultatima i igrama, pogotovo na velikim turnirima. Pritisak će sigurno biti još veći. Moram obraniti naslov iz Melbournea, a to će biti jedno posve novo iskustvo za mene - priznaje Đoković.

Iako će Nadala biti jako teško dostići, a pogotovo prestići na ATP ljestvici, pogotovo ako Španjolac nastavi s igrama kakve je prikazivao ove godine, Roger Federer je itekako dostižan. Đoković je sezonu završio sa samo deset bodova zaostatka za Švicarcem i već bi na prvom turniru nove sezone mogao zasjesti na drugo mjesto, a od tamo je sigurno lakše krenuti prema broju jedan nego što je to s trećeg mjesta.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije