Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26. GODINA

Đoković: Kad se spomene Srbija, svi pomisle na nasilje i kriminal

Novak Đoković (1)
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
22.05.2013.
u 18:42

– Moja je dužnost prezentirati zemlju na najbolji način. Kad se priča o Srbiji, svi misle na nasilje i kriminal. Ja se s tim ne slažem i želim to promijeniti – rekao je Đoković.

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković danas slavi 26. rođendan i tom je prigodom progovorio o stvarima koje se ne tiču samo tenisa. Tvrdi da Srbiju želi prezentirati na što bolji način.

– Kad sam bio mlađi, trebalo mi je vremena da shvatim ozbiljnost situacije u svojoj zemlji. Bilo je puno problema, a povrh svega rat. Moja je dužnost prezentirati zemlju na najbolji način, igrati Davis Cup i promovirati pozitivne vrijednosti koje Srbija ima. Kad se priča o Srbiji, svi misle na nasilje i kriminal. Ja se s tim ne slažem i želim to promijeniti – rekao je Đoković, prenosi agencija DPA.

Godine 2011. uoči finala s Rafaelom Nadalom na US Openu došao je s kapom vatrogasaca. Što mu je to značilo?
 
– Sjedinjene Američke Države bile su jedna od zemalja u ratu protiv Srbije 90-ih godina. To je bila gesta solidarnosti prema svima koji su tih godina izgubili živote, a prije svega onima koji pokušavaju pomoći drugima kao što su vatrogasci. Znam što znači izgubiti nekoga i osjetio sam da je pravi trenutak da se solidariziram.

Koja ga osoba najviše impresionira?

– Carlos Santana. On je otvorena osoba i uvijek pokušava učiti.

>> Pogledajte Đokovićev obračun s publikom u Madridu: Pušite k...!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije