Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MASTERS KUP

Đoković i Davidenko pobjedama otvorili Šangaj

09.11.2008.
u 10:37

U Šangaju je počeo Masters Cup, završni turnir osam najboljih tenisača u 2008. godini, a ruski tenisač Nikolaj Davidenko je kao i Novak Đoković startao pobjedom u Zlatnoj skupini.

Đoković je pobijedio Argentinca Juana Martina del Potra 7-5, 6-3. Podsjetimo, prošle se godine Đoković nije dobro proveo na istom mjestu, izgubio je sve mečeve bez osvojenog seta.

Ove godine će Đoković očigledno u Šangaju ostaviti dublji trag. U prilog tome ne ide samo pobjeda protiv 20-godišnjeg Argentinca, već i igra koja je bila daleko bolja nego nedavno na turnirima Masters serije u Madridu i Parizu.

Đoković je s breakom prednosti vodio u prvom setu 5-2, te je kod 5-3 imao prvu priliku servisom okončati prvu dionicu. No, vratio je vlastitim pogreškama Del Potra u igri, da bi do novog breaka došao kod 6-5.

U drugom setu su oba tenisača u prvim gemovima imali mnogo prilika na servis suparnika, ali iz svega je kao pobjednik izašao Đoković. Dva puta je lomio Del Potra i do kraja nije dozvolio nove komplikacije.

Recimo kako je Del Potro, inače odličan servis igrač, kroz cijeli meč zabio samo 2 asa, a u drugom setu je osvojio tek 47 posto poena nakon prvog ubačenog servisa.

Davidenko je dobio meč protiv Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge 6-7(6), 6-4, 7-6(0). Nakon dva sata i 45 minuta borbe Davidenko je na kraju okrunio, kompletno gledano, bolju igru makar je bio u zaostatku od jednog seta.

Tu dionicu koju je izgubio Davidenko je također mogao i trebao dobiti. Naime, u prvom setu je samo Rus imao break lopte (tri propuštene), ali se Tsonga ipak domogao tie-breaka u kojem je bio mirniji u završnici.

Posredstvom toga Tsonga je odmah napravio break u drugom, ali je njegova prednost trajala kratko. Davidenko je odmah vratio izgubljeno i od tog trenutka je kontrolirao meč. Od 4-4 u drugom setu Davidenko je nanizao pet gemova zaredom i tada se počeo nazirati kraj francuskog tenisača koji je osvojio posljednji turnir prije Masters Cupa (u Parizu).

Međutim kada je Davidenko kod 5-3 servirao za meč (gem ranije je Davidenko imao jednu meč loptu) Tsonga je imao tri vezane break lopte (0-40). Sve tri je Davidenko spasio, ali nije i četvrtu.

Odluku je tako donosio tie-break trećeg seta u kojem Davidenko nije mogao bolje odigrati. Osvojio je sedam od sedam poena i proslavio premijernu pobjedu.

Nekarakteristično, ali je Davidenko u meču bolje servirao. Imao je 11 aseva u odnosu na šest Tsonge, te je Rus osvojio čak 87 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

Masters Cup, Zlatna skupina, 1. kolo:

Đoković - Del Potro 7-5, 6-3

Davidenko - Tsonga 6-7(6), 6-4, 7-6(0)

Redoslijed: 1. Đoković 1-0 (2-0 setovi), 2. Davidenko 1-0 (2-1), 3. Tsonga 0-1 (1-2), 4. Del Potro 0-1 (0-2)

Crvena skupina (igra se u ponedjeljak):

Federer - Simon

Murray - Roddick

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije