Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠI-NAVIJAČI Mnogi veliki hrvatski sportaši sinoć u Berlinu nisu štedjeli grlo

Dino Rađa: Barem smo dobili navijački dvoboj

sp-radja-txt.jpg
import
14.06.2006.
u 15:41

Nisu štedjeli grlo. Oboružali su se rekvizitima, bili su u "ratničkim bojama". Skandirali su navijačke slogane. Izgledali su kao obični navijači, a zapravo su vrlo osobeni. Mnogi veliki hrvatski sportaši sinoć u Berlinu nisu štedjeli grlo, pa tako ni Janica Kostelić.

- Meni je fora biti dio takvog spektakla. Trenutačno su svi ludi za nogometnom pa tako i ja. Ponese me to mnoštvo - priznala je Janica.

I nju i njezina, nešto suzdržanijeg, dečka Borisa ponijela je ta navijačka energija. Janica je veći dio utakmice provela stajavši na stolcu. Ispisala si je na čelu "Croatia", imala je kockasti dres, hrvatsku zastavu oko struka, a na kapcima si je iscrtala šahovnicu.

- Bili smo bolji, a izgubili smo. No, ako ovako budemo igrali s Japanom i Australijom, proći ćemo dalje. Boris i ja ostajemo, ionako me je HNS zvao da budem njihov gost.

Za razliku od nje, naši najviši navijači, košarkaši Vujčić i Rađa, vraćaju se kući.
- Nismo zaslužili poraz jer nas nisu nadigrali. No, barem smo dobili navijački dvoboj. Bilo nas je više i bili smo glasniji - radovao se Rađa dobrom navijačkom predstavljanju.
Dino je u Berlinu proveo tri dana i u ulozi "fana" guštao je svaku minutu:
- Slikao sam se ova tri dana više no u posljednjih deset godina. Sretan sam što sam bio ovdje. Oduševilo me to navijačko druženje, s Brazilcima, Argentincima, Šveđanima...

Zbog dobrog dojma kojeg su Hrvati ostavili na berlinskim ulicama posebno je bio sretan Matej Mamić, kapetan košarkaša Albe.
- Živim ovdje, to mi je jako važno. Zbog poraza nisam tužan, već sam sretan jer smo bili ravnopravni sudionici spektakla. Sjedio sam u počasnoj loži i vidio izbliza najskuplje svjetske nogometaše.

Fasciniran doživljenim bio je i europski boksački prvak Stipe Drviš:
- Tužan sam. Nisam očekivao da će me cijeli taj navijački nalet tako ponijeti. Na kraju sam bio lud od želje za pobjedom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije