Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastupilo 109 trkača

Dino Bošnjak i Mateja Parlov pobjednici Novogodišnje utrke u Dubrovniku

Dino Bošnjak
Igor Kralj/PIXSELL
01.01.2016.
u 23:15

Ovoj novogodišnjoj utrci prethodilo je paljenje baklje za mir organizacije ''Peace Run'.

Dino Bošnjak iz Velike Gorice pobjednik je drugog izdanja novogodišnje utrke ''DuRun10K'' koja se danas trčala u Dubrovniku.

Bošnjaku je trebalo 31 minutu i 19 sekundi da dva puta istrči trasu od Straduna preko predjela Ploča, Viktorije, Žičare, te ponovno preko Pila natrag na Stradun.

''Bila je zanimljiva utrka, nikad prije nisam trčao ovako uzbrdo pa nizbrdo. To me malo iznenadilo, ali sve u svemu super i rado ću doći i sljedeće godine'', rekao je Bošnjak.

Nakon njega ciljnu ravninu prošao je Laszlo Gregor iz Mađarske koji je deset kilometara istrčao jednu minutu i jednu sekundu sporije od Bošnjaka. 

Na trećem mjestu u muškoj konkurenciji stigao je Saša Stolić i to samo šest sekundi iza drugoplasiranog Mađara.

U ženskoj konkurenciji ciljnu ravninu prva je prošla Mateja Parlov iz Zagreba. Ona je trku završila za 36 minuta i 33 sekunde.

''Staza je zahtjevna, treba se prilagoditi izmjenama uzbrdica i nizbrdica. Obavezno se vraćam i dogodine'', rekla je Parlov.

Drugoplasirana je prošlogodišnja pobjednica, Zagrepčanka Matea Matošević koja je utrku završila za 36 minuta i 57 sekundi dok je treća bila Marija Vrajić iz Osijeka, s rezultatom 36 minuta i 59 sekundi.

Inače, ovoj novogodišnjoj utrci prethodilo je paljenje baklje za mir organizacije ''Peace Run'', a kako je uoči utrke istaknuo predsjednik organizacijskog odbora Miho Mihočević, prošlogodišnja odluka da se ta baklja svake godine pali baš u Dubrovniku stavila je ovaj grad na zgusnutu svjetsku kartu trčanja.

Inače, ove godine sa Straduna je startalo 109 trkača iz 14 zemalja od SAD-a, Brazila do Maroka, ali i zemalja regije i Hrvatske.

>>Laszlo i Kacser slavili na 38. Novogodišnjoj utrci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije