Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FENOMENALNI REZULTATI

Dinamova škola još jednom pokazala svjetsku klasu: Iza su Barcelona, Chelsea, City...

Zagreb: Dinamo uvjerljivo pobijedio Rijeku rezultatom 3:0
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
28.02.2022.
u 15:02

Podaci su se prikupljali od srpnja 2015. pa sve do današnjih dana i višu poziciju na listi donosili su izlazni transferi igrača poniklih u navedenim klubovima.

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je listu najprofitabilnijih nogometnih akademija na svijetu, među kojima se vrlo visoko nalazi zagrebački Dinamo!

Podaci su se prikupljali od srpnja 2015. pa sve do današnjih dana i višu poziciju na listi donosili su izlazni transferi igrača poniklih u navedenim klubovima.

Bez iznenađenja, na prvom je mjestu Monaco, no 73 posto od njegovih 246 milijuna eura donio je transfer Kyliana Mbappea u Paris Saint Germain 2017. za oko 180 milijuna eura. Preostalih osam transfera tog kluba zaokružili su spomenutih 246 milijuna.

Na drugom je mjestu Real Madrid s 236 milijuna eura, a najveći transfer bio je onaj Alvara Morate. Lyon je zaradio 228 milijuna eura, a najviše novca donio je Alexandre Lacazette. Slijede Ajax, Benfica, Atalanta, Bayer, PSV, Liverpool, Schalke i na 11. je mjestu Dinamo!

Hrvatski prvak od 2015. je na transferima igrača iz omladinskog pogona zaradio 110 milijuna eura, ukupno ih je prodao sedam, a 36 posto činio je onaj Danija Olma u Leipzig za oko 25 milijuna eura.

Iza Dinama su velikani kao Barcelona, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Valencia...

Foto: CIES

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije