Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI RITAM Hrvatski prvak je sezonu počeo još sredinom srpnja u 1. pretkolu LP-a

Dinamova 27. utakmica, eurorekorderi!

16.11.2008.
u 08:33

Dinamo je, barem u jednoj kategoriji, ove sezone vodeća europska momčad. Hrvatski prvak odigrao je već 26 utakmica u četiri različita natjecanja, što ne uspijevaju pratiti čak ni najzaposlenije engleske momčadi, poput Arsenala, Manchester Cityja ili Liverpoola, koje su nanizale 20 utakmica (nismo računali današnje nastupe).

Dinamo je, uz ciparski Anorthosis i bjeloruski BATE, jedina momčad koja je u sezonu krenula iz prvoga pretkola Lige prvaka a još živi u Europi, a od momčadi koje su krenule iz prvoga pretkola Kupa Uefe, na sceni su još Manchester City, Kopenhagen, Hertha, Žilina i Lech. Najbliža Dinamu po broju nastupa je slovačka Žilina (25), dok Danci imaju 24 nastupa.

Od svih tih momčadi, samo Dinamo i BATE (kojemu je sezona već pri kraju) drže prvo mjesto u prvenstvu.

U današnjem, 27. ovosezonskom Dinamovu nastupu sve osim dva gola prednosti za modre bila bi prvorazredna senzacija. Cibalia je, naime, Dinamu jedna od najdražih mušterija. U posljednjih šest utakmica modri su Vinkovčanima zabijali 2,7 pogodaka po utakmici, a posljednji maksimirski sraz završen je 6:0 za Zagrepčane, uz tri pogotka Marija Mandžukića.

Podsjećamo i na Cibalijinu nezapamćenu napadačku prvoligašku sterilnost: posljednji pogodak postigla je 21. rujna (Malčić), a otad je šest utakmica postila. Točnije 623 minute!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije