Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAČANJA

Dinamo želi dovesti igrača Atletico Madrida, evo o kome još razmišljaju u Maksimiru

Dinamo na gostovanju kod Viktorije Plzen u 4. kolu Konferencijske lige izgubio 1:0
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
15.11.2023.
u 08:00

Grbiću s Atleticom istječe ugovor na ljeto i već na zimu mogao bi pregovarati s plavima, ali pitanje je i visina njegove plaće

Dinamov trener Sergej Jakirović nakon derbija s Rijekom svojim je igračima dao dva slobodna dana. Bez njih su ostali reprezentativci koji su odmah otišli na okupljanje, a Dinamo će bez nekoliko reprezentativaca (njih sedam u raznim vrstama) krenuti s radom i pripremama za nastavak turbulentne sezone. No već se odavno gleda i na zimski prijelazni rok, plavi se žele pojačati, spremni su i potrošiti nešto ozbiljniji novac za pojačanja, sad se neće tražiti prinove koje bi pojačale konkurenciju, žele istinska pojačanja za udarni sastav.

Zna se da plavi i dalje, tko zna koliko godina unazad, žele dovesti lijevog beka, traže i krilnog napadača, iako igrača tog profila imaju "za izvoz", no očito ih ne zadovoljavaju.

Labrović za tri milijuna?

Kako je Jakirović rotirao i vratare Ivana Nevistića (25) i Danijela Zagorca (36), nagađa se da će plavi krenuti i u potragu za vratarom, očito im se Nevistić nije dokazao kao nasljednik Dominika Livakovića, iako držimo da i nije dobio dovoljno vremena nakon što jako dugo nije branio. Spominjao se Nediljko Labrović, vratar Rijeke, no on će zacijelo imati paprenu cijenu.

– Da, spominjao se Labrović, ali znam da će predsjednik Rijeke tražiti mnogo novca – kazao je nakon derbija na Rujevici trener Jakirović.

Sumnjamo da bi ga Rijeka pustila za manje od tri milijuna eura, koliko su plavi platili i Nevistića.

Nerijetko se spominje i Nikola Čavlina, sjajan 21-godišnji vratar Lokomotive koji je prošao školu Dinama, sin Silvija Čavline, bivšeg vratara koji je sad trener vratara i to je radio i u Dinamu, Osijeku, a sad je u Paphosu. Dinamo može otkupiti mladog Čavlinu za 500 tisuća eura, već se o tome i razmišljalo, a, koliko znamo, i njemu na ljeto istječe ugovor s lokosima. Čavlina je izuzetno kvalitetan, sigurno je vratar za budućnost, no nismo sigurni da će se plavi odlučiti 21-godišnjaka dovesti za poziciju prvog vratara, a sve ostalo ne bi imalo smisla, dečko mora braniti da bi se i dalje razvijao.

Rezerva velikom Oblaku

Posljednje ime koje se pojavilo u maksimirskim kombinacijama je Ivo Grbić. Ovaj 27-godišnjak vratar je Atletico Madrida. Izdanak je Hajduka, no tamo nikad nije dobio pravu priliku (branio je u deset utakmica), Hajduk ga je u nekoliko navrata izigrao i 2018. došao je u Lokomotivu kao slobodan igrač, u kojoj je odlično branio i za 3,5 milijuna eura otišao Diegu Simeoneu. Bio je jedno vrijeme i na posudbi u Lilleu (29 utakmica), a u Atleticu je rezerva velikom Janu Oblaku te je upisao samo 14 utakmica za Atletico. Ugovor sa španjolskom velikanom istječe mu na ljeto i Dinamo s njim može u pregovore ove zime. Možda bi ga i odmah mogao dovesti, no kad je riječ o dolasku igrača iz tako velikog kluba, uvijek je pitanje visine plaće, a vratar Atletica, iako nije puno branio, sigurno će imati i druge atraktivne i bogatije ponude. 

Komentara 2

EJ
ejStef
08:31 15.11.2023.

Jakirović kada je došao odmah je htio dovesti vratara, ali mu uprava nije dala. Ne vidim zašto bi se to promijenilo na zimu, uprava i dalje ne želi struku u klubu, očito su fotelje bitnije od kluba i rezultata. Naročito dugoročnih... Druga stvar je da nema novaca bez obzira na najprihodovniji prijelazni rok, gdje je Dinamo prihodio skoro 60 mil. Tu se vidi da nema niti struke na području financija (valjda da bi se novac mogao zamračiti, umjesto investirati)... Svi se nadaju da će se nešto desiti na zimu, ali sve će ostati isto, uprava možda učvrsti svoje fotelje, no pojačanja neće doći. To je 100%... U tekstu se spominje da Dinamo ima dovoljno krila, a realno ima samo Špikića, koji je OK, nije vrhunski igrač. Kaneko možda, jednom, no uz puno truda i ulaganja u njega, naročito na taktičkom planu... Uz to treba bek i stoper. I to pojačanja, ne prinove... Ali ništa od toga. Da uprava nešto tako želi, već bi formirala sportski i financijski sektor, s jakom skautskom službom. Samo fotelje su u fokusu...

PA
pajokola1
15:30 15.11.2023.

Dinamu treba napadač i golman, lijepo odete do Osijeka i kupite Malenicu i Miereza i riješen problem, ionako trunu u Osijeku. Labrović je odličan , Čavlina isto , ali ako koštaju 3 miliona onda je to malo puno. Ivušića je Osijek prodao za 2 milijuna , ali on je bio reprezentativni golman baš kao što je sada Labrović. Tako da Mierez i Malenica ne bi zajedno trebali biti skuplji od 5,5 miliona , što je za Dinamo sića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije