Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRA SKUPŠTINA

Dinamo u novoj godini potražuje 20 milijuna eura

Hajduk - Dinamo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
23.03.2016.
u 12:00

Posljednjeg dana 2015. klub je imao potraživanja od oko 96 milijuna kuna, ali ove godine na naplatu dolaze i nove rate, od Čopa, Brozovića, Pinta pa Dinamu razni europski klubovi trebaju u ovoj godini uplatiti oko 20 milijuna eura (preko 155 miljuna kuna)!

Dinamo je odradio sjednicu svoje Skupštine na kojoj nije podignut niti jedan crveni karton (protiv), sve su odluke bile aklamacijske. Dinamo je s 31. 12. 2015. isplatio sve - igrače, trenere, radnu zajednicu, posrednike (!), režije su podmirene i plavi nikome ne duguju niti lipe.

Godinu su završili s dobiti od 3,3 milijuna kuna. Za jako pozitivno financijsko poslovanje, povećanje prihoda od čak 104 posto, mogu zahvaliti ulasku u Ligu prvaka koja im je donijela vrtoglavih 130 milijuna kuna. Dinamo je od prodaje igrača zaradio gotovo deset milijuna eura više nego u 2014.

Posljednjeg dana 2015. klub je imao potraživanja od oko 96 milijuna kuna, ali ove godine na naplatu dolaze i nove rate, od Čopa, Brozovića, Pinta pa Dinamu razni europski klubovi trebaju u ovoj godini uplatiti oko 20 milijuna eura (preko 155 miljuna kuna)!

Naravno, dogodi li se na jesen nova Liga prvaka, financijski med i mlijeko teći će plavim hodnicima, a bit će dobro i igračima. Naime, zbog premija za ulazak u Ligu prvaka povećani su rashodi za oko 30 posto.

Mirko Gjurašin više nije u Nadzornom odboru, svoj posljednji izvještaj podnio je u ponedjeljak.

– Klub je poslovao u skladu s pozitivnim propisima, pošteno, i otvoreno prema državi, izvršio je sve obveze – kazao je Gjurašin.

U Skupštinu je ušlo 13 novih članova na mandat od četiri godine kojeg je aklamacijom dobio i predsjednik Mirko Barišić.

– To je formalno na četiri godine, sve smo napravili za preoblikovanje kluba, čekamo odluku ministarstva i kad i ako se dogodi preoblikovanje, sve upravne funkcije kluba prestaju vrijediti – objasnio je Barišić.

Cijela je priča završena podsjećanjem Fredija Kramera kako Dinamo sad ima 105 godina, te s dva recitala legendarnog Mirka Bazića, stihove Dobriše Cesarića posvetio je preminulim igračima i trenerima Dinama, ali i velikom golmanu Hajduka, Vladimiru Beari.

>> Dinamo objavio financijsko izvješće: Završili smo godinu s tri milijuna kuna!

Komentara 18

PR
PraviPlavi
12:15 23.03.2016.

I opet taj mamic. neznam do kada ce unistavati dinamo. dajte ga vec smjenite da i dinamo prosperira kao hajduk.

Avatar petrolio
petrolio
13:37 23.03.2016.

strašno kako je mamić "uništio" dinamo, napravivši od njega super organiziran, stabilan i financijski najuspješniji klub u regiji!!! bravo zdravkec!

Avatar tgprisoje
tgprisoje
13:10 23.03.2016.

Da žalosno šta radi taj mamić opet u plusu to nije nirmalno treba ga skinut...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije