Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE KUPA

Dinamo slavio u Koprivnici, teška ozljeda Pamića

Slaven Dinamo
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
1/9
12.03.2014.
u 18:45

U Koprivnici je Dinamo zgodicima Pamića i Brozovića svladali Slaven Belupo 2:0 (0:0), pa će tako uzvrat u Zagrebu 26. ožujka biti formalnost...

Sve su dvoumice oko plasmana u finale kupa Hrvatske Dinamovi nogometaši riješili već u prvom polufinalnom dvoboju. U Koprivnici su, naime, zgodicima Pamića i Brozovića svladali Slaven Belupo 2:0 (0:0), pa će tako uzvrat u Zagrebu 26. ožujka biti formalnost...

U odnosu na subotnji debakl, trener Slavena Elvis Scoria uvrstio je čak šest novih igrača u početnu postavu. Debitirao je tako vratar Picak, istrčali su još Čanađija, Matoš, Glavica, Glavina i Pranjić umjesto Pelina, Fuštara, Purića, Gregurine, Raka i Novinića. I Scoria je dobio što je htio – agresivnost, borbenost i disciplinu u igri.

S druge, pak, strane, Dinamov trener Zoran Mamić također je malo "promiješao" momčad (na klupi su ostali Šimunović, Ademi, Antolić i Čop, startao je srednji branič Capan, te Leko, Cleyton i Soudani), no učinak je bio poražavajući!

Bilo je to, naime, najgorih Dinamovih pola sata ove sezone, Slaven Belupo držao je loptu i napadao, Zagrepčani su tek u dva-tri navrata prešli centar. Plavi vezni red uopće nije postojao, gosti nisu uspjeli spojiti dva suvisla dodavanja i nisu bili nimalo nalik sastavu koji je u subotu utrpao "šesticu" na ovom stadionu.

No, domaćin nije imao čistu priliku, prijetili su iz daljine Pranjić, Čanađija i Matoš, ali bez opasnosti za Ježinu. Dinamo je, pak, u završnici prvoga dijela došao do daha, u nekoliko je navrata ušao u suparnički 16-erac, a najveću je priliku za pogodak propustio Soudani u 36. minuti, kad je s pet metara, nakon Halilovićeva kornera, poslao loptu kraj vrata.

Samo je dragi Bog spasio u 50. minuti Joea Šimunića i Antonija Ježinu od blamaže i statusa zvijezda u šaljivom videu na "You Tubeu"! Šimunić je, naime, u svom stilu, pokušao sa 16 metara glavom vratiti loptu nepotrebno istrčalom Ježini, prebacio ga je i lopta je za centimetar-dva otišla kraj vratnice u korner!

A pet minuta kasnije, Dinamo je poveo! Opet iz prekida, Brozović je zaustavljen prekršajem na 18 metara od vrata domaćina, a Pamić (zamijenio je Leku) je fantastično pogodio Picakov desni gornji kut!

Deset minuta potom, Pamić je na nosilima iznesen s travnjaka, čini se da je riječ o težoj ozljedi koljena. Dinamo je ostao s igračem manje, jer je Mamić napravio sve tri izmjene, no u 72. minuti poveo je 2:0! Halilović je ušao s lijeve strane u 16-erac i tukao, Picak je odbio loptu na nogu Brozoviću i mirno zabio, bio je to pogodak vrijedan plasmana u finale kupa... U 82. minuti drugi je žuti karton zbog prekršaja dobio Pranjić.

Pamić se ozlijedio

Pobjeda plavih ostala u sjeni teške ozljede koljena Zvonka Pamića, koji je u 65. minuti na nosilima iznešen s travnjaka!

- Još sam u šoku, nevjerojatno je kakav nas peh prati! Pamić je bio u duelu s igračem Slavena, stajna mu se noga okrenula i riječ je o vrlo teškoj ozljedi, poput one Taravela, Addyja i Huseinovića! No, više ćemo znati nakon pregleda magnetskom rezonancijom – rekao je utučeni Dinamov trener, Zoran Mamić.

Pamić je u igru ušao u drugom poluvremenu i praktički je odveo plave prema finalu. U 55. minuti, naime, zabio je prekrasan gol iz slobodnog udarca s 18 metara, pogodivši gornji desni kut vratara Picaka! A deset minuta kasnije, morao je napustiti igru...

- Baš sam pehist, to je nevjerojatno – promrmljao je Pamić,  ulazeći na jednoj nozi, uz pomoć suigrača, u klupski autobus.

- Ovo mi je četvrti nastup u polufinalu kupa i prvi poraz! Utakmicu je prelomio Pamićev euro-gol, a za razliku od subote, malo toga mogu zamjeriti svojim igračima. Dobro smo ušli u utakmicu, nadigrali smo plave u prvih pola sata, ali mi uvijek pronađemo način da okrenemo utakmicu protiv sebe. Čini mi se da je konačnih 2:0 prevelik rezultat u odnosu na zbivanja na terenu – rekao je Scoria, odbivši komentirati suđenje:

- Ne želim pokvariti ugođaj polufinala kupa...

A o tom je ugođaju govorio i Mamić, objašnjavajući zašto je Dinamo bio užasan u prvih pola sata:

- Pitao sam igrače uoči dvoboja znaju li uopće kakvu utakmicu igraju, kakva je važnost? Jer, ni po čemu, čak ni po medijskom praćenju, nije se moglo zaključiti da je riječ o iznimno važnoj utakmici! Očito smo svi podlegli lošoj klimi, više ni ne znamo što nam je važno – pričao je Mamić, dodavši i ovo:

- U poluvremenu sam igračima rekao samo tri-četiri rečenice i sa svojim sam pomoćnicima napustio svlačionicu...

Bile su to očito žestoke rečenice, jer je Dinamo u nastavku izgledao kudikamo ozbiljnije i bolje...

>> Dinamo pregazio Slaven pa Scoria ponudio ostavku

Komentara 1

Avatar mohito
mohito
21:17 12.03.2014.

nesta ne stima u trebaznom procesu kad se cetri igraca ozlijede na isti nacin (prakticno sami od sebe) i sa istim tipom ozljede, tj. krizni ligamenti koljena…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije