Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SHERIFF - DINAMO 1:1

Dinamo s 10 igrača obranio Sammirov gol nade

'24.07.2010., Stadion Maksimir, Zagreb - Nogometna utakmica 1. kola T-Com HNL izmedju NK Dinamo i NK Hrvatski dragovoljac. Sammir, Leonard Mesaric. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
28.07.2010.
u 20:47

U prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka Dinamo je kod moldavskog Sheriffa odigrao 1:1 (Sammir 3', Erokhin 35', Barbarić crveni karton 61'). Uzvrat je 4. kolovoza u Maksimiru.

Nakon "prvog poluvremena" 3. pretkola Lige prvaka Dinamov navijač može biti zadovoljan. I to posebno rezultatom protiv moldavskog Sheriffa 1:1, a igra je još jednom bila problematična. No, koga će to sutra biti briga, modri imaju lijepu prigodu sljedećeg tjedna u Maksimiru izboriti 4. pretkolo Lige prvaka.

Sedamdesetak BBB-ovaca bilo je uz modre u dalekom Tiraspolu, kazališnu atmosferu kvarile su samo sad već famozne vuvuzele, a stadion je zanijemio već u trećoj minuti. Najbolji Dinamov igrač ovog ljeta Sammir probio je desni bok moldavskog prvaka i ušetao u kazneni prostor. Pogledao je gdje je slobodan prostor, vidio malu mrežu, jako odapeo i pogodio. Bio je to početak kao iz snova.

Dinamo, koji na startu sezone ima tri pobjede i neugodan poraz u Novoj Gorici protiv Kopra, u Moldaviju je otputovao po pogodak, po pristojan rezultat. Dvadesetak minuta Dinamo je izgledao sasvim dobro, a onda je odjednom neobjašnjivo nestao. Moldavci su igru preselili na polovicu hrvatskog prvaka. Ni žuti nisu bili ništa posebno, bilo je problema u organizaciji napada, ali su domaćini u sporadičnim napadima postajali sve opasniji. Dinamovi igrači nikako nisu uspijevali zadržati loptu u nogama, organizirati bilo kakvu suvislu akciju, prijetiti Sheriffu koji je imao značku na dresu, ali se nije u nogometnom smislu šerifski ponašao.

Modri nisu izdržali do poluvremena. Naime, Volkov je s lijeve strane uputio centaršut, lopta je putovala "pola sata", i to kroz peterac, Butina je to samo gledao bez reakcije, a onda ju je Diedhiou glavom poslao u prazan gol, a Jerohin zakucao.

U nastavku sve je uglavnom bilo u žutim tonovima. Moldavci su napadali, ali nije tu bilo kolosalnih prigoda jer ni oni nemaju preveliku klasu. Problemi su nastali u 60. minuti kada je Tomislav Barbarić dobio drugi žuti karton. Naime, pola sata modri su igrali s igračem manje, Zajec je odmah izvadio iz igre Slepičku, ušao je Dario Šimić koji je utvrdio oslabljene obrambene redove. Imao je pri kraju i Dinamo priliku, Ibanez je centrirao ali domaći vratar je bio miran.

TIJEK SUSRETA

Kraj susreta! Dobra Dinamova predstava, pogotovo u prvih pola sata pokazala je kako je Sheriff suparnik kojeg se svakako može (treba) proći 4. kolovoza u Maksimiru.

90' Igrat će se čak 4 minute sudačke nadoknade, a u drugoj Butina je siguran na udarac Adamovića iz slobodnog udarca.

85' Zajec umjesto Sammira uvodi Sivonjića.

82' Dodo je dobio loptu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor Sheriffa i nakon driblinga protiv Brankovića završio na tlu. Grčki sudac je samo odmahnuo rukom iako...

73' Sve češće je najzaposleniji igrač na terenu Tomislav Butina. Sada dobar udarac glavom Volkova izbacuje u korner iz kojeg se još jednom "zakuhalo" u Dinamovom petercu, ali ostaje 1:1. 

71' Butina je siguran prilikom pokušaja domaćina sa 17 metara, a dvije minute ranije nije morao intervenirati iako se njegova obrana skoro pa amaterski poigravala s loptom u vlastitom kaznenom prostoru za što nije kažnjena.

70' Zajec umjesto umornog Badelja ubacuje brzonogog Doda. Može li Dinamo i do drugog pogotka?

66' Umjesto Senegalca Diedhioua ulazi Nikolić, koji je zabio pogodak u prvom susretu 2. pretkola protiv Tirane.

64' Zajec vuče logičan potez i umjesto napadača Slepičke uvodi braniča Darija Šimića.

61' Barbarić je zaradio i drugi žuti karton! Krivo se postavio u duelu protiv Franca i morao ga povući s leđa te Dinamo u posljednjih pola sata igra s 10 igrača.

59' Razvodnila se igra u posljednjih nekoliko minuta, a s trenutnih 1:1 zadovoljniji moće biti hrvatski prvak.

53' Barbarić je zaradio žuti karton nakon oštrog prekršaja nad Francom.

52' Odličan pokušaj Ibaneza iz slobodnog udarca sa 25 metara! Domaći vratar je udarac u doljnji desni kut izbio u korner.

50' Puno opasnije je bilo u 50. minuti kada je Adamović pokušao sa 19 metara, ali Butina izbija u korner. Još jednom je Butina izletio i izbio loptu daleko od svojih vrata.

46' Chago je pokušao iz daljine prema Sheriffovim vratima, a isti učinak (izvan okvira gola) je bio kao i dva udarca Sheriffa.

Oba trenera su ostala s istim postavama.

Početak drugog poluvremena

Kraj prvog poluvremena

45' Primljeni pogodak je poremetio Dinamovu igru, a Moldavcima dao dodatan impuls samopouzdanja. Još je nekoliko puta Sheriff pokušavao iz daljine, ali nijedan udarac nije išao u okvir Dinamovih vrata. Još jednom se pokazalo kako su prekidi uvjerljivo najveća Dinamova Ahilova peta, ali sve u svemu navijači modrih mogu biti zadovoljni s prvih 45 minuta.

35' Više od 30 metara je letjela lopta s lijeve strane terena na drugu vratnicu Butininog gola. Dinamov vratar je bio neodlučan, na kraju nije izašao na loptu, a povratnu loptu na 3-4 metra u mrežu posprema Erohkin. Ponovno iz prekida Dinamo prima pogodak...

GOOOL! Od 35. minute Sheriff se vratio u susret izjednačivši na 1:1.

Dok u 32. minuti Dinamo i dalje kontrolira susret samo da spomenemo kako je Sandra Perković postala europska prvakinja u bacanju diska (64,67 metara).

22' Nesebično kombiniraju Slepička, Badelj i Sammir, a nakon posljednje jedne takve akcije pokušao je Badelj sa 20-tak metara. Nažalost, udarac je bio premlak.

19' Badelj je uneredio lijevu strane Sheriffove obrane, ubacio, a odbitak dolazi do Sammira koji iz odlične situacije sa 17 metara ne uspijeva ozbiljnije ugroziti vrata Stoyanova

15' Opasniji od kaznenih udaraca trebali bi biti prekidi, tako bi se dalo zaključiti iz Dinamovih najava. Prva tri kornera su prošla sretno iako je kod prvog Butina malo "zaplivao", kod drugog iz bunta netko od domaćih igrača pucao, pogodio prečku, a u trećem pokušaju, iz gužve je udarac otišao pored okvira Dinamovog vratara. Sve to u 60-tak sekundi...

12' Poništen pogodak Slepičke! Igrao je rukom prije udarca, a možda i bio u zaleđu. Vezni red modre momčadi dobiva većinu bitki, a kada obrana i zadnji vezni prestanu griješiti kod iznošenja lopte Dinamo bi mogao izgledati još bolje.

7' Dinamo je odlično ušao u susret. Nakon osvojenih lopti na sredini terena brzo se otvaraju bokovi, a vidi se da je Sammir posebno inspiriran, nesebičan i raspoložen.

3' Nije moglo bolje početi za Zagrepčane! Sammir se sjurio od sredine terena u domaći kazneni prostor, prošao dvojicu čuvara i vrhom kopačke pogodio gornji lijevi kut domaćih vrata! Odličan početak hrvatskog prvaka, ovo niti Velimir Zajec ne bi bolje iscenirao.

GOOOL! Sammir u 3. minuti zabija za 1:0!!

Počeo je susret!

Momčadi su izašle na teren, a ovo su sastavi:

Sheriff - Stoyanov, Volkov, Tarknišvili, Franca, Erokhin, Vranješ, Diedhiou, Samardžić, Nadson, Branković, Adamović

Dinamo - Butina, Ibanez, Mesarić, Barbarić, Cufre, Etto, Calello, Chago, Badelj, Sammir, Slepička

Tijek susreta od 19 sati pratite ovdje...

Ključne riječi

Komentara 27

KR
Kragnijajch
10:03 29.07.2010.

SI lijepo si sve analiziro samo što nisi spomenuo Badelja koji je najlošiji dinamov igrać, koji bi trebao pomoć razigranom samiru, a njega nema na terenu.

UD
u duši u
19:41 29.07.2010.

i još nešto onaj barbarić je neviđeno čudo on kao da loptu u životu nije vidio ne samo na ovoj utakmici kad god gledam on samo pliva bez veze

CA
CALL
19:57 28.07.2010.

Veiki trener Zajec i veliki vratar Butina......... obojici novinari titraju pa tako i navijaći....... obojica katastrofa! Sad se tek vidi koliko je Jurcic bio svemirski brod za Zajeca........... s ovakvim ekipama je Jurcic rutisnki dolazio do prolaza a sa Zajecom smo na iglama cijelo vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije