Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI TALENT

Dinamo prodao igrača za 7 mil. €, ali će dobiti samo manji dio novca, evo zašto

Ante Ćorić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/6
29.05.2018.
u 08:17

Ovo je za Dinamo ipak dobar posao, istina izgubit će mladu nadu, mladu zvijezdu, koja se nije do kraja dokazala u Maksimiru, od koje se očekivalo puno više.

Ono što se očekivalo, dogodilo se, Ante Ćorić jučer je potpisao ugovor s Romom. Jedino što je ovaj transfer moglo omesti bili su liječnički pregledi. Obavio ih je, sada već bivši igrač Dinama, u klupskoj klinici Villa Stuart, nakon čega je u trening-kampu Trigoria u Rimu zaključio transfer, potpisao do 2023. godine te je s dresom s brojem 2023 pozirao nakon potpisa ugovora.

– Sretan sam zbog ovog potpisa ugovora jer držim da smo si s njim osigurali jednog od vodećih europskih nogometnih talenata – kazao je sportski direktor Rome Monchi.

Taj isti Monchi želio je Ćorića dovesti i u Sevillu kada je tamo slagao momčad, a “zaljubio” se u mladog igrača Dinama kad ga je gledao u dresu mlade reprezentacije protiv Španjolske.

– Kako ne bih bio zadovoljan, pa u Romi sam, jednom od najvećih europskih klubova! – kazao je Ante Ćorić nakon potpisivanja i dodao:

– Napravio sam sve da bih došao na ovu razinu i sad ne mogu dočekati priliku da krenemo, da pokažem za što sam sposoban.

Ćoriću samo možemo poželjeti sreću jer još kako će mu trebati. Nije se lako probiti u Italiji, pogotovu u takvom klubu kakav je Roma. Uostalom, posljednji je to iskusio Tin Jedvaj, i on je dočekam kao mlado a veliko pojačanje. No, nije se puno naigrao i odlučio je sreću potražiti drugdje (Bayer Leverkusen).

Ante Ćorić
1/21

Transfer iznosi sedam milijuna eura, uz mogući bonus od još oko milijun eura kad Ćorić zaigra za prvu momčad. No, upitno je koliko će novca od tog transfera pripasti Dinamu, jer dobar dio Ćorićeva ugovora od plavih je navodno otkupila menadžerska tvrtka Doyen Sport. No, ovo je za Dinamo ipak dobar posao, istina izgubit će mladu nadu, mladu zvijezdu, koja se nije do kraja dokazala u Maksimiru, od koje se očekivalo puno više.

Očekivali su i u Dinamu više od njega, dali su mu broj 10. I on je imao poteze za igrača koji nosi taj broj, ali nikad nije sazrio do kraja. Nisu bili sretni s njim ni treneri koji su ga vodili, nije ni on više bio sretan s onim što dobiva u Dinamu. Iako je skupio 144 utakmice, u samo njih 17 igrao je svih 90 minuta.

Stoga, ‘razvod braka’ u ovom je slučaju bio najbolje rješenje, to prije jer sve strane u toj ‘brakorazvodnoj parnici’ izlaze zadovoljne, Dinamo će zaraditi, a i Ćoriću nije loš s nešto više od milijun eura godišnje plaće.

Usto, sad ima priliku pokazati da je nepravedno imao manje prilika u Dinamu, no za to će morati jako puno raditi i biti strpljiv. Jer, prvo će ga dugo pripremati za ono što mora raditi, od defenzive i odgovornosti u igri, što mu se u Dinamu još i donekle toleriralo. I tek kad vide u Romi da je to naučio, može se nadati da će igrati. Uostalom, koliko samo defenzivno i taktički odgovorni Marko Rog čeka na minutažu, već dugo dobiva po utakmici maksimalno pet do deset minuta. Nadajmo se da će Ante svojim čarolijama brže ‘kupiti’ trenere Rome. Možda je znakovito što je potpisao na dan kad se, prije godinu dana, oprostio veliki Francesco Totti.

Ključne riječi

Komentara 29

DO
dopizdilomi
08:47 29.05.2018.

Citiram: "Dinamo prodao igrača za 7 mil. €, ali će dobiti samo manji dio novca, evo zašto".

GO
Goldstadt
08:48 29.05.2018.

junac ostaje junac!

SP
spremni0
10:04 29.05.2018.

možda završi kao vlašić a možda i uspije.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije