Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI TRENER

Dinamo predstavio Jakirovića: Zašto bi me bilo strah? Bit ćemo prvaci Hrvatske

Zagreb: Prva konferencija Sergeja Jakirovića od dolaska na Maksimir
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
23.08.2023.
u 11:20

- Ne, zašto me strah? Ja se vodim da su igrači s nama, pripremam utakmicu kao da će sutra igrati. To su igrači koji su godinama u klubu, ali će netko drugi doći umjesto njih - rekao je Jakirović i potvrdio da će Livaković sutra braniti.

Sergej Jakirović odradio je prvu konferenciju za medije kao trener Dinama uoči sutrašnje utakmice sa Spartom Prag u play-offu kvalifikacija Europske lige.

- Hvala svima na porukama podrške, nemoguće je na sve odgovoriti, trudit ću se da opravdam ukazano povjerenje. Također, zahvaljujem Upravi Dinama na čelu s predsjednicom Vlatkom Peras. Smatram da smo ovu priliku moj stručni stožer i ja zaslužili svojim radom i nadam se kako ćemo nastaviti s dobrim rezultatima - rekao je Jakirović i dodao:

- Hvala Rijeci na svemu što smo napravili, imali smo vrhunsku suradnju. Moraju se donositi brze i neočekivani odluke. Smatrao sam da moram prihvatiti ovaj izazov i ja sam spreman.

Zatim je naglasio:

- Za mene je Dinamo najuspješniji klub u posljednjih 20 godina. Ima najbolje igrače. Svi igrači i treneri žele jednog dana biti u Dinamu.

Je li ga strah odlazaka - Ivanušec, Livaković, Petković su na izlaznim vratima?

- Ne, zašto me strah? Ja se vodim da su igrači s nama, pripremam utakmicu kao da će sutra igrati. To su igrači koji su godinama u klubu, ali će netko drugi doći umjesto njih - rekao je Jakirović i potvrdio da će Livaković sutra braniti.

Kako će pokušati podignuti momčad?

- Imam iskren odnos s igračima, otvoren sam i uvijek znate na čemu ste sa mnom. Želim red, rad i disciplinu.

BBB-i?

- Svjestan sam koliko su važni klubu. Sutra ih očekujem u velikom broju i da budu naš 12. igrač.

Pojačanja?

- Ne znam što je bilo prije mene. Prijelazni rok za Hrvatsku traje do osmog rujna i vjerujem da ćemo pokušati dovesti još neke igrače.

Radi li Dinamo na dovođenju Miereza iz Osijeka?

- To ćete morati pitati sportski sektor. Za Petkovića bih volio da ostane u klubu, a Miereza bi svaki trener želio u momčadi.

Je li Hajduk dostižan?

- Tek je počelo prvenstvo. Znam to jer sam preuzeo Rijeku s 15 bodova, a na kraju smo izborili Europu. Ovo je maraton, ali znamo da moramo početi pobjeđivati kako bismo uhvatili priključak. Hajduk je koncentriran na prvenstvo, posložili su se. Uvjeren sam da ćemo biti prvaci.

Jakirović kaže da Jurić jedini ne konkurira za sutrašnju utakmicu, dok je Martin Baturina spreman za sutra.

Komentara 17

OK
okolokere
12:05 23.08.2023.

Sergej Jakirović daleko je najbolji trener kojeg je GNK Dinamo mogao izabrati i angažirati. Njegovi rezultati sz evidentni pa su mu i šanse na uspjeh ekvivalentne. Idealnih uvjeta nikad i nigdje nema a najbolji treneri razlikuju se upravo po tome što u realnim uvjetima ostvaruju maksimum. Medijska galama ima svoje izvorište u klubu iz Splita. Tamo se s pravom procijenjuje da je Dinamo s Jakirovićem puno jači nego s tandemom Šimić-Bišćan. Šimića ni u i oko Dinama nitko ne smatra važnim i samo je pitanje vremena kad će i formalno otpasti iz kluba.

Avatar Castro
Castro
12:13 23.08.2023.

Odlicna stvar zaDinamo. Jakirovic je odlican trener. Zelim mu da ga igraci, klub i navijaci prate i daju sansu jer s njim ce Dinamo dobre rezultate napraviti. Ozbiljan lik, nema zaje-ban-cije kod njega, igra napadcki i moderan nogomet a to navijaci Dinama zele i vole. Sergej, sretno i nema predaje.

BA
bacenheider
17:05 23.08.2023.

Dinamo je napunio kasu i bez problema moze dovesti pojacanja koja ce donjeti prevagu u prbenstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije