Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prva HNL, 24. kolo

Dinamo ponizio Lokomotivu, plavi pobijedili s visokih 6:0!

dinamo (1)
Foto: Danijel Berković/Pixsell
1/10
31.03.2012.
u 19:05

Momčad iz Maksimira novom je pobjedom povećala svoju prednost na tablici pred Hajdukom na 15 bodova.

Dinamo je u 24. kolu Prve HNL doslovce ponizio svog mlađeg brata Lokomotivu. Pred oko 1500 gledatelja plavi su na Maksimiru prikazali nadahnutu igru i slavili visoku pobjedu 6:0. Zanimljivo, svih šest pogodaka postigli su različiti strijelci - Vida, Sammir, Rukavina, Tomečak, Badelj i Alispahić.

Novom pobjedom Dinamo je pobjegao Hajduku na 15 bodova. Lokomotiva je samo u početku dobro parirala, prijetila, no brzo je 'stariji brat' sve doveo u red, nizao je pogotke i na odmor otišao s 4:0. U nastavku još dva komada i tu je bio kraj. Očito je Čačić napalio svoje igrače da pokažu 'braći' iz Lokomotive kako još nisu zreli za Dinamo.

- Težak je ovo poraz, do 2:0 igrali smo dobro, a onda iz dva prekida primili dva pogotka, momčad je ušla u crnu rupu iz koje nije znala izaći vratiti se. Dinamo je igrao bolje, netko mi je rekao da je utakmica protiv Dinama najlakša. E, pa nije, nego je najteža jer Dinamo je druga dimenzija za cijelu ligu. No, ja i dalje stojim iza svoje momčadi, iza svojih igrača, neću o njima promijeniti mišljenje zbog ovog teškog poraza - kazao je trener Lokomotive Tomislav Ivković.

- Hmmm, a jesam pobijedio sam kao trener već ovako visokim rezultatima, Jedinstvo iz Bihaća, Primorac iz Stobreča, ali morao bih malo dulje razmisliti.. Mene veseli što je momčad ginula svih 90 minuta, odlično se ponašala. Dolazimo na ono što sam govorio, da ćemo biti sve bolji, da ćemo sve bolje igrati. Odlično je i što igrači koji ulaze s klupe uđu u susret na pravi način. Lokomotiva je teško stradala, ali nije izetjela iz traćnica, želim joj da uzme to željeno treće mjesto - govorio je nasmiješeni Čačić nakon pobjede koja je Lokomotivu poslala 'šesticom' na Kajzericu.

Zadovoljstvo bi trebala biti i jako dobra Sammirova igra.

- Da, na tragu je povratka, iako nije prošao pune pripreme, on je ipak radio. Doziramo ga i za još jedno ili dva kola trebao bi biti na razini koju svi priželjkujemo - dodao je plavi trener.

Poredak: Dinamo 63, Hajduk 48...

 

Tijek utakmice:

92' Završila je utakmica u Maksimiru.

90' Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

6:0 za Dinamo Izbijenu loptu iz 16-erca na 18 je metara dočekao Alispahić, primio na prsa i iz voleja u 84. minuti krasno zabio.

5:0 za Dinamo Kapetan Milan Badelj sjajno je iskoristio povratnu loptu i u 78. minuti Lokomotiva je kapitulirala po peti put.

72' Zadnja izmjena u Lokomotivi Umjesto Antolića u igri je Peko.

U nastavku je Lokomotiva imala tri prilike, no dvaput Šitum i jednom Kramarić nisu uspjeli poentirati. Igra se 71. minuta

70' Zadnja izmjena u Dinamu Umjesto Rukavine ušao je Krstanović.

54' Izmjena u Dinamu Umjesto Sammir u igru je ušao Alispahić.

52' Šansa za Dinamo! Beqiraj je prošao kroz sredinu, tukao sa 16 metara, no lopta je prošla pored same vratnice.

46' Počelo je drugih 45 minuta. Ante Čačić u svlačionici je ostavio Leku, a u igru je uveo Calella. Lokomotiva je napravila dvije zamjene, umjesto Škvorca i Lilaja ušli su Martinac i Tomšić.

45' Kraj prvog dijela.

4:0 za Dinamo! Vrsaljko je u 44. minuti ubacio s desne strane poluvisoku loptu, Tomečak je krasno uletio te u padu glavom pogodio za ovo visoko vodstvo Dinama.

3:0 za Dinamo! Nakon akcije sa Sammirom, Vida je u 37. minuti pucao paralelno s vratima, lopta se odbila od Rukavine i skrenula u mrežu.

2:0 za Dinamo! Sammir je u 31. minuti sve napravio sam, s lijeve strane krenuo udesno, odlagao udarac, a onda opalio i pogodio bliži vratarev kut.

22' Veliku priliku imala je Lokomotiva, Vida je pogriješio, Filip Škvorc je bio sam pred Kelavom, prebacio ga, eli je prebacio i vrata Dinama.

1:0 za Dinamo! Luis Ibanez u 17. je minuti s lijeve strane izveo slobodni udarac, ubacio točnu loptu za Vidu, a stoper Dinama glavom je matirao vratara Picaka.

1' Počela je utakmica u Maksimiru. 

Dinamo u 24. kolu Prve HNL na domaćem terenu dočekuje mlađeg brata Lokomotivu. Plavi, nakon remija Hajduka u Koprivnici sa Slavenom Belupom (1:1) imaju priliku svoju prednost nad najvećim rivalom povećati na 15 bodova.

Evo i sastava:

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez, Leko, Badelj, Tomečak, Sammir, Rukavina, Beqiraj. Trener: Ante Čačić.

Lokomotiva: Picak, Boras, Samateh, Mesarić, Musa, Lilaj, Poljak, Šitum, Antolić, Škvorc, Kramarić. Trener: Tomislav Ivković.

Dodajmo da se igra pred oko 1500 gledatelja na Maksimiru, a glavni sudac utakmice je Zagrepčanin Igor Pristovnik.

Komentara 19

OB
-obrisani-
20:35 31.03.2012.

19:52h Piruška je napisao/la:***** >>> Daj odleprsaj. Ti sebe ocigledno smatras sposobnijim. Iz kojeg razloga do sada nisi podnio molbu za taj posao ???

BA
bajbok11
20:45 31.03.2012.

Dinamo melje, Junaci se bacio s mosta.

Avatar Piruška
Piruška
19:52 31.03.2012.

Mamiću odlazi iz Dinama !!! 500 ljudi, kakva sramota !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije