Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradski derbi

Dinamo pobijedio sa 3:0 i gurnuo Ćiru u još dublji ponor

NK Zagreb, GNK Dinamo (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/5
05.04.2013.
u 19:50

Kao zanimljivost valja izdvojiti podatak da je policija odvela nekoliko domaćih navijača, valjda zbog zapaljenih baklji

Dinamo je pobjedom prošao kroz Kranjčevićevu, slavio je sa 3:0, odnio je nove bodove, a Ćirin Zagreb tako je napravio još jedan korak k ispadanju i u poziciji je iz koje će se biti gotovo nemoguće izvući... Do pobjede je Dinamo došao tek u drugom poluvremenu.

Zagreb i Dinamo odigrali su negledljivo prvo poluvrijeme, priuštili su gledateljima 45 minuta neviđene dosade. Očekivalo se da bi po mokrom terenu moglo biti žustrine, nekakvih prekršaja, ali kako se igralo u Kranjčevićevoj govori i podatak da je prvi prekršaj na utakmici bio u 11. minuti, da su u prve 24 minute napravljena tri prekršaja. Dinamo je imao loptu u svom posjedu (u prvoj četvrtini utakmice 73 posto), ali iz svega toga nije napravio uglavnom ništa. Nakon dvadesetak minuta ozlijedio se Šime Vrsaljko, kuriozitet je da lopta iz igre nije izašla osam minuta, pa su plavi toliko igrali s igračem manje, dok nije ušao Husejinović. A za to vrijeme Vrsaljko je na drugoj strani terena čekao da netko dođe po njega jer ga je boljela noga.

Najbliži pogotku bio je Zagreb, nakon jedne dobre i brze akcije Dinamo Bevab dobro je opalio i pogodio gornji dio vratnice.

Plave zvijezde nisu napravile ništa. Ili su pokušavale lošim dugim loptama ili su se zabijale u suparnike u pokušaju driblinga, pa je u jednom trenutku s klupe skočio Kruno Jurčić i s pravom viknuo na Alena Halilovića koji je prednjačio u takvim neuspješnim solo-prodorima. Pa ne čudi što ga je zamijenio na poluvremenu.

I očito pogodio jer Beqiraj je odmah postigao pogodak. Sammir je prošao po korner liniji, odigrao povratnu loptu koju je Beqiraj pospremio s pet metara u mrežu Zagreba. Ono što za Dinamo nije bilo dobro ozljeda je i Ademija, nakon sat vremena tražio je izmjenu pa je u tom trenutku Jurčić iskoristio sve svoje izmjene. No, ulazak Pamića opet je bio pogodak, on je, naime, ubacio iz kuta, a Ivan Krstanović glavom zabio svom bivšem klubu. Mogao je i Beqiraj povećati prednost plavih, sa dvadesetak metara pogodio je vratnicu. No, nakon vodstva plavih od 2:0, bilo je jasno da je pobjednik odlučen jer Zagreb je bio potpuno nemoćan, a novi Krstanovićev gol za 3:0 bio je samo objektivno stanje stvari. No, ni Dinamo se ne treba zavaravati, nije odigrao dobro, a očito ni kadar mu baš nije širok, nema puno rješenja ni za bekove. Srećom da se tu i Leko dobro snalazi.

Kao zanimljivost valja izdvojiti podatak da je policija odvela nekoliko domaćih navijača, valjda zbog zapaljenih baklji. Iako je baklji bilo i na drugoj strani, nismo primijetili da su ulazili među brojne BBB-ovce.

>>>Jurčić: Halilovića sam izvadio jer je napravio puno pogrešaka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije