Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo 19 godina

Dinamo ima novu 'desetku'! Mujčin: "Dečko ima top tehniku, pas i mirnoću"

storyeditor/2022-07-24/PXL_230722_94788406.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
25.07.2022.
u 07:00

– Hvala Bruni Petkoviću što mi je dao taj broj, a što se tiče golova, dodavanja... To je moj posao, zabijati i asistirati. Sretan sam što sam zabio i nadam se da će biti još pogodaka - rekao je Martin.

U vikendu koji je za nama u obitelji Baturina moglo se naveliko slaviti. Naime, nekadašnji centarfor Mate Baturina može biti ponosan na svoje sinove. Roko, koji je također centarfor, zabio je pogodak za Maribor (na posudbi iz Ferencvarosa), a mlađi Martin, nova desetka Dinama, pokrenuo je pogotkom preokret Dinama koji je na kraju u Koprivnici stigao do uvjerljive pobjede rezultatom 5:1, koja je po igri i prilikama mogla biti i znatno uvjerljivija.

Hvala Petkoviću na broju

Martin Baturina prvi put u dresu Dinama startao je s brojem deset na leđima. Debi s desetkom imao je prošlog utorka, odigrao je 27 minuta protiv makedonskog Shkupija. No, sad je dobio priliku u 90 minuta pokazati što zna i doista je to i pokazao.

– Hvala Bruni Petkoviću što mi je dao taj broj, a što se tiče golova, dodavanja... To je moj posao, zabijati i asistirati. Sretan sam što sam zabio i nadam se da će biti još pogodaka – rekao je ovaj klinac kojem je tek 19 godina.

Dres s brojem deset došao je do njega nakon što je Komnen Andrić otišao u Francusku i ostavio praznu devetku. Nju je uzeo Bruno Petković, a desetku proslijedio Martinu Baturini. I dečko je taj broj zaslužio, može biti ponosan što je dobio čast nositi taj legendarni broj u Dinamu. Uvijek su plave devetke i plave desetke bili brojevi koji su u Maksimiru imali posebnu težinu.

Broj deset uvijek je bio namijenjen pravim "španerima", jedan od rijetkih igrača koji je trebao nositi broj deset, a nije, bio je Robert Prosinečki, on je u Dinamu imao sedmicu, a desetku je na plećima imao Edin Mujčin. Kad su se na dresove počeli stavljati brojevi, "cener" su nosile velike face, počevši od Željka Čajkovskog, slijedio je Željko Matuš, a onda je taj broj prešao na Stjepana Lamzu koji je znao imati broj sedam i jedanaest, ali je ipak najčešće igrao s desetkom. Taj je broj zatim naslijedio Josip Gucmirtl pa Rajko Janjanin. Potom je broj bio obilježje Marka Mlinarića, ali i Zvonimira Bobana koji ga je naslijedio.

Kasnije je s tim brojem dugo igrao Vjekoslav Škrinjar, kraće Joško Jeličić. Nakon spomenutog Ede Mujčina došla je desetka na leđa najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena, Luki Modriću. Nosio ju je potom Sammir pa Machado te Ante Čorić....

Neki su taj broj velikana opravdali više, neki manje, a Lovro Majer od onih je igrača koji su ga zaslužili. Bruno Petković nosio je desetku kratko – kada se procijenilo da je on više desetka nego devetka, ali sad je Bruno uzeo svoj broj za centarfora, a Martin Baturina je dobio tu obvezu.

Dečko je doista izuzetan talent, ovim brojem u Dinamu su pokazali koliko vjeruju u njega, ali i da od njega mnogo očekuju. Puno su očekivali i kad su obitelj Baturinu doveli iz Splita, s roditeljima su stigli Roko, Martin i Marin. Najstariji Roko otisnuo se u inozemstvo, Martin je sad pokazao o kakvom se znalcu radi, a najmlađi Marin u mlađim je kategorijama plavih.

Martin se nije mnogo naigrao prošle sezone, no sad bi mogao dobiti važnu logu. Na kraju prošlog prvenstva majstorski je zabio Hajduku, sad je zabio Slavenu Belupu, ali nisu samo golovi njegova snaga već i asistencije, razigravanje. Dečko ima sjajan pas, ali i odličan udarac. Nastavi li ovako, opravdat će taj veliki Dinamov broj deset.

Messi, Luka, Mujčin – Baturina

– U moje vrijeme taj je broj bio dosta veliko opterećenje jer se od igrača s tim brojem uvijek maksimalno očekivalo, no u današnjem nogometu to se dosta promijenilo. Eto, Petković je dosad nosio taj broj, a centarfor je – kaže nam legendarni Edin Mujčin koji je devet godina igrao u Dinamu i jedan je od velikana koji su nosili taj broj. No, zanima nas je li mu se svidio mali Baturina.

– Nisam ga dosad posebno znao, ali baš me ugodno iznenadilo, dečko ima top-tehniku, pas, pa i mirnoću. Očito ga je iskusni lisac Čačić prepoznao. Dok sam gledao, činilo mi se da je viši, a desetke obično nisu baš visoke, kao Maradona, Messi, Modrić, Mujčin, ha-ha-ha – kaže Mujčin. I po visini se znači Martin uklapa u te desetke (172 centimetra).

>> Pogledajte i video: Komentari navijača Dinama na remi sa Shkupijem 

Komentara 1

PR
prajdali100
08:49 25.07.2022.

Opet ću napisati,Dinamo igra tromo,sporo bez intenziteta u igri.Lopta se često " carini", nije mi jasno kako treneri to dopuštaju.Pa pogledajte kako vrhunske ekipe igraju ! Znam da ne možete tako ali bar POKUŠAJTE ih kopirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije