Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aldo Drosina

Rijeka šokirala Dinamo! Bišćan uzeo trofej i zaustavio Bjeličin stroj

Rijeka šokirala Dinamo! Bišćan uzeo trofej i zaustavio Bjeličin stroj
Foto: Igor Kralj/Pixsell
22.05.2019. u 19:52

Nogometaši Rijeke osvajači su kupa, u finalu su s 3:1 pobijedili Dinama i tako je Igor Bišćan osvojio svoj prvi trofej kao trener u Hrvatskoj. Nadamo se da je tako pokazao navijačima Rijeke da je pravo rješenje za njihovu klupu.

Strijelci za Rijeku bili su Čolak (13.), Halilović (39.) i Kvržić (84.), a poraz je ublažio Oršić (63.).

Dinamo - Rijeka
1/13

Nenad Bjelica nije uspio ponovno stići do duple krune koju je branio iz prošle sezone. U koju je doduše ušao pred sam kraj, ali mu se piše. No, ova bi bila njegova prava dupla kruna, ali Rijeka mu nije dopustila to slavlje već si je uzela kup i mogla je otići na ranije zakazano slavlje.

Brojne nogometne legende na tribinama Drosine svjedočile su ovom finalu, raznih generacija, no spomenimo da je ovaj put na utakmicu došao i izbornik reprezentacije Zlatko Dalić.

U predigri utakmice po ulicama Pule nije bilo velike 'utakmice' kad je o navijačima riječ. Tek jednu, dvije manje intervencije je zabilježila policija koja je dobro organizirala prilaze gradu, razdvajajući navijače Dinama i Rijeke. Na tribinama se vodio verbalni rat, iako daleko brojnija Armada nije uspjela nadglasati BBB. A zajednički su tek izviždali Davora Šukera i HNS.

Dinamo je krenuo ofenzivnije i desetak minuta držao konce, no prva je opasnije zaprijetila Rijek u 12. minuti, Tomečak je snažno opalio, ai je Livaković uspio čudesno obraniti. No, nakon udarca iz kuta lopta se šetala po petercu plavih, obrana to nije uspjela očistiti i Čolak je u 13. minuti doveo Riječane u vodstvo. Zaprijetio je potom i Halilović, no Livaković je opet obranio.

Plavi su bili blizu pogotku nakon povratne lopte Ademija, ali Oršić je tukao preko vratiju. Rijeka je povećala svoju prednost u 39. minuti, Kvržić je 'izvozao' Rrahmanija, a oštru loptu s metra, dva u mrežu je ugurao Tibor Halilović. S tom se rezultatom otišlo na odmor i Rijeka je mogla biti još kako zadovoljna.

Dinamo - Rijeka
1/7

Uspjela je zaustaviti ofenzivu Dinama koji je teško dolazio u prilike, a svoje je šanse znala iskoristiti i nikako joj se ne može poreći zasluženost vodstva.

Bišćan je pametno postavio svoje figure, samo je Olmo uspijevao nešto probiti, no plavi su previše griješili, kad su se rješenje za odigravanje ponudila, kao da su bili prespori u svojoj ideji, a onda bi se Rijeka opet dobro i čvrsto postavila te zatvorila prolaze prema Slugi.

U nastavak je Bjelica krenuo s promjenama, Rrahmanija je zamijenio klasični lijevi bek Leovac, a umjesto Atiemwena ušao je Gavranović pa su plavi zaigrali s dva napadača. I odmah je Gavranović imao priliku, no nije bio precizan. Nastavili su plavi s pritiskom koji mu se isplatio u 63. minuti.

Prvo je udarac Ademija obranio Sluga, pa su slijedili novi udarci plavih u blok Riječana koji su se bacali na loptu, ali posljednji odbijanac stigao je do Oršića koji je krasno pogodio suprotni gornji kut i smanjio rezultatski minus. Potom je blizu novom pogotku bio Oršić, a onda su plavi imali jedanaesterac u 73. minuti, no Sluga je obranio udarac Olma, a vratar Rijeke odlično je reagirao i kod udarca Ademija iz okreta.

U završnici je Bjelica još ofenzivnije krenuo ne bi li uhvatio pogodak za izjednačenje, umjesto stopera Theophilea ubacio je Hajrovića.

No, u svoj dominaciji Dinama, kad je gol za izjednačenje visilo u zrakom, Rijeka je zabila za nedostižnih 3:1. Kvržić je gurnuo loptu pored Dilavera i onda s ruba šesnaesterca pogodio same 'rašlje'.

Ovo jednostavno nije bio dan Dinama, u prvom dijelu nisu znali kako probiti dobro postavljenu obranu suparnika, a kad su u nastavku počeli pritiskati lopta ih više nije slušala, nekoliko puta iz čistih situacija nisu plavi uspjeli zabiti, nisu iskoristili ni jedanaesterac i morali su se pomiriti s gubitkom ovog trofeja,pa Rabuzinovo sunce, trofej za hrvatski kup po peti put odlazi u Rijeku, a plavi su ostali na svojih 15.

No, nema im se što puno za zamjeriti, ove su sezone napravili toliko toga lijepoga da ni poraz u ovom velikom finalu sigurno neće u Maksimiru biti shvaćen kao nekakva tragedija.

DINAMO – RIJEKA 1:3
PULA – Stadion Aldo Drosina. Vrijeme ugodno. Gledatelja: 6742. Sudac: Damir Batinić (Osijek) 6.
DINAMO: Livaković 6.5 – Stojanović 6, Theophile 6 (od 78. Hajrović -), Dilaver 6, Rrahmani 5 (od 46. Leovac 6.5 )– Ademi 6, Šunjić 6 – Atiemwen 6 (od 46. Gavranović 6.5), Olmo 6.5, Oršić 6.5 – Petković 6. Trener: Nenad Bjelica.
RIJEKA: Sluga 7 – Capan 6, Escova 6.5l, Župarnić 6.5, Punčec 6.5, Tomečak 6 – Kvržić 7, Lepinjica 6 (od 75. Lončar -), Halilović (od 80. Gorgon), Pavičić 6 – Čolak 7 (d 83. Puljić -). Trener: Igor Bišćan.
Strijelci: 0:1 Čolak (13.), 0:2 Halilović (39., Kvržić), 1:2 Oršić (63.), 1:3 Kvržić 85.)
Igrač utakmice:Zoran Kvržić

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca u video na vrhu teksta

Komentara 47

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
20:12 22.05.2019.

Čestitam. Zasluženo. Treba priznati kad je protivnik bolji.

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
20:25 22.05.2019.

Ne priznajem nikome da je veci dinamovac od mene. Ali veceras je Rijeka bila bolja. Ove sezone samo Benfica I Rijeka. Bravo Rijeka I Biscan. Slavite, zasluzili ste.

Avatar Dalmatia42
Dalmatia42
23:19 22.05.2019.

hrvati bi tribali cestitat Dalmaciji na ovoj pobidi Rijeke nad Dinamom. ajmo cestitajte Dalmaciji na pobidi nad Hrvatskom u ovoj balunskoj igri, ajmo zapadni panonci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije