Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKSIMIR TRAŽI SPAS

Dinamo fotografijom probudio nade navijača! Oršićev trener otkrio napadačeve planove

ARHIVA: Mislav Oršić postao je novi član engleskog Southamptona
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
30.01.2024.
u 21:15

Navijači nisu zaboravili Oršićevih 90 golova i 40 asistencija u nešto više od 200 utakmica za Dinamo, a nova objava na društvenim mrežama kluba dala im je nadu da bi Mislav mogao doći i vratiti klub na šampionske staze

U periodu kada je igrao na Maksimiru, Mislav Oršić se doimao kao igrač pred kojim bi mogla biti perspektivna inozemna karijera. Pronašao je svoje mjesto u dresu hrvatske reprezentacije i osvojio svjetsku brončanu medalju odlučujući gol za 2:1 protiv Maroka. Za Dinamo je zabio 91 pogodak i upisao 40 asistencija. 

Zatim je u siječnju 2023. godina ostvario transfer u premierligaša Southampton i tu je sve krenulo nizbrdo. Mala minutaža od svega pet nastupa i 192 odigrane minute uzrokovala je njegovo ispadanje iz momčadi Zlatka Dalića, a klub je pao u drugu ligu. Prilika za spas pojavila se u liku Trabzonspora vođenog Nenadom Bjelicom. Međutim, već je na ljetnim pripremama pretrpio tešku ozljedu prednjih križnih ligamenata koljena zbog koje nije mogao raditi na oživljavanju svoje karijere, a u međuvremenu je i Bjelica izgnan iz turskog prvoligaša.

Ipak, navijači Dinama nikada nisu zaboravili njegov doprinos plavima s Maksimira. Zagrebački klub ove sezone prolazi kroz vrlo težak period. Osim neuspjeha pod Sergejem Jakirovićem koji su kulminirali porazom od Lokomotive na Maksimiru rezultatom 3:0 i sve većim izazovima u držanju koraka za vodećom Rijekom i drugoplasiranim Hajdukom, teško je bilo i u Europi. Praška Sparta je plave gurnula u Konferencijsku ligu, a tamo su doživjeli šokantan poraz od Ballkanija. Nekako su se provukli kroz skupinu pobjedama nad Astane i osvetom klubu s Kosova, ali Viktoriji iz Plzena praktički nisu uspjeli konkurirati. Čeka ih utakmica s Betisom, najjačim klubom do sada, a momčad je u otužnom stanju.

VEZANI ČLANCI:

Usprkos tome, Dinamo se ne predaje. Osim vala promjena u nastojanju reformacije upravljanja klubom, velike se borbe vode i na terenu. U Istri su izvukli tri boda protiv Istre (1:0), a u 21. kolu čeka ih Gorica. Lošim igrama i propalim transferom Josipa Brekala izazvali su bijes navijača, ali sigurno je da ih njihovi vjerni fanovi žele i ove godine vidjeti s peharom u rukama. Dinamo je na svojem Instagram profilu objavio fotografiju podno sjeverne tribine na kojoj igrači drže natpis na kojem stoji: "Nema većeg kluba od Dinama". Na njemu su slova M i O, a navijači su se ponadali da bi to mogao biti znak za Oršićev povratak na Maksimir.

Oršićev menadžer Branko Hucika opovrgnuo je nade navijača. "Nažalost navijača Dinama ništa od toga, barem zasad", kazao je menadžer za Sportklub. Njegov bi se povratak na terene mogao dogoditi već za četiri tjedna, a tek treba vidjeti kojim će se smjerom njegova karijera nakon toga kretati. Osim toga, na društvenim mrežama pojavile su se spekulacije da bi mogla biti riječ o provokaciji Josipu Brekalu koji je potpisao za Hajduk, a cijela priča se razvila u jednu od najvećih drama s početka kalendarske godine.

VIDEO Poljud u deliriju: 30 tisuća ljudi zapjevalo je Dalmaciju

Komentara 4

5A
5_ak
22:15 30.01.2024.

Bice tesko malo sportasa se je uspjelo vratiti na istu razinu nakon takve povrede

FO
fouche541
22:27 30.01.2024.

Da je Brekalo tako dobar sad bi igrao u Firenzi.

FR
freeshooter
00:55 31.01.2024.

...ma moram reći, neshvaljivo je da se Brekala htjelo dovesti i potrošiti znatne novce, i uz potrošnju na prosječnog Hoxhu... a nije se za iste novce moglo dovesti legenda Orša ili majstor Pjaca... dakle prava pojačanja... eto, dajte nam barem vratite Oršu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije