Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NERIJEŠENI DUGOVI

Diega bi u Napulju, uz navijače, mogla dočekati i policija

Diego Maradona
Reuters
08.09.2010.
u 09:31

Talijanske porezne vlasti prijete Diegu da će ga dočekati s lisicama zbog duga od 36 milijuna eura njihovoj državi.

Diego Maradona izrazio je želju da svoj 50. rođendan, 30. listopada, proslavi humanitarnom utakmicom sa svojim nekadašnjim suigračima iz Napolija.

Donedavni izbornik Argentine igrao je u Napoliju od 1984. do 1991. godine. U tom razdoblju, koje uvijek naziva najljepšim u karijeri, osvojio je dva naslova u Seriji A (1987. i 1990.) te Kup Uefe (1989.). Tada je prosječni klub podigao na najvišu razinu te je postao trn u oku divovima kao što su Juventus, Inter i Milan. Stoga mu je velika želja baš na 50. rođendan još jednom istrčati na stadion San Paolo i s nekadašnjim suigračima odigrati humanitarni dvoboj.

Doček kao za kralja

Detalji zasad nisu poznati, a Maradona je organizaciju prepustio Salvatoreu Bagniju, bivšem veznjaku trofejne momčadi.

– Trenutačno imam gotovo sve što želim, obitelj koju volim, briljantnu karijeru iza sebe... Novca više i nemam previše, ali zbog toga ne žalim. Jedino žalim što gotovo 20 godina nisam čuo najdivnije navijače na svijetu, one u Napoliju – rekao je Maradona bivšem suigraču Bagniju na telefon.

U samom klubu oduševljeni su Maradoninom idejom te ga žele spektakularno ugostiti:

– Mogu izraziti zadovoljstvo što Maradona ima takvu ideju. Mi smo grad nogometa, a Maradona je ovdje ostavio vječni trag. Ugostit ćemo ga kao kralja i radujemo se njegovu dolasku – rekao je Aurelio de Laurentiis, predsjednik Napolija.

Prodali mu naušnice

Talijanske, pak, novine pišu da Maradona želi uskoro preuzeti i klupu Napolija, jer smatra da je spreman za to nakon dvogodišnjeg iskustva na izborničkom mjestu Argentine.

– Trenirati Napoli bilo bi fantastično, ali pustimo zasad tu ideju jer klub trenutačno ima jako dobrog trenera – kaže mali zeleni.

Maradona je poručio da će na humanitarnu utakmicu pozvati i talijansku poreznu kontrolu, koja ga tereti da je zbog utaje poreza dok je igrao u Napoliju državi dužan više od 30 milijuna eura.

Zanimljivo, prije nekoliko mjeseci talijanske su vlasti na javnoj dražbi za 25.000 eura prodale Maradoninu naušnicu te još nekoliko sitnica koje su prije zaplijenile zbog duga. Tada su poručili Diegu da ga čekaju policijske lisice prvi put kad stigne u Italiju. Valjda mu neće pokvariti proslavu rođendana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije