Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA AFERA

Deset kineskih igrača snookera optuženo za namještanje

snooker
Filip Šebek
18.01.2023.
u 14:16

Igrači su trenutno suspendirani iz sudjelovanja i natjecanja na World Snooker Touru i drugim događajima koje regulira WPBSA do završetka saslušanja. Sva desetorica će biti saslušana pred Neovisnim disciplinskim sudom.

Deset kineskih igrača snookera optuženo je za namještanje mečeva nakon istrage koju je provela jedinica za integritet Svjetske profesionalne biljarske i snooker asocijacije (WPBSA). Nakon što je provedena istraga zbog sumnje u "manipuliranje ishoda mečeva u svrhu klađenja", Liang Wenbo, Li Hang, Lu Ning, Yan Bingtao, Zhao Xintong, Zhang Jiankang, Chen Zifan, Chang Bingyu, Zhao Jianbo i Bai Langning su službeno optuženi za namještanje ishoda.

Igrači su trenutno suspendirani iz sudjelovanja i natjecanja na World Snooker Touru i drugim događajima koje regulira WPBSA do završetka saslušanja. Sva desetorica će biti saslušana pred Neovisnim disciplinskim sudom.

Najpoznatiji među suspendiranima su Zhao Xinton i Yan Bingtao. Xintong je osvojio prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva 2021. i prošlogodišnji German Masters, a nalazi se na devetom mjestu na svijetu, dok je Bingtao bivši pobjednik Mastersa.

Najveće kazne prijete Liang Wenbu, Li Hangu i Lu Ningu koji su optuženi za umiješanost u namještanje mečeva, nagovaranju igrača da namještaju mečeve na World Snooker Touru, ometanju istrage i odbijanju suradnje s WPBSA-om.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije