Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očajan učinak najskupljih

Deset igrača, jedan gol, mjesečna plaća 3,5 milijuna kn

Dmitrios Papadopoulos
Marko Lukunić/Večernji list
30.10.2009.
u 20:26

Papadopoulos u prvenstvu ima prosjek ocjena 6,06 i samo dva gola, dok je Cernat prosječno ocijenjen s mizernih 5,85. U derbiju će imati priliku vratiti sve uloženo u njih.

Kad bismo rangirali najgore Dinamove investicije u Mamićevu mandatu, Grk Dimitrios Papadopoulos možda bi već sad bio pretendent na zlatno odličje. Iako je konkurencija žestoka; Anderson, Nowotny, Guela, Suarez, Hrgović... No, nikada dosad nije bilo tako skupoga, a tako kilavoga: 650.000 eura po sezoni za samo dva gola u najslabijoj ligi u povijesti, uz prosjek ocjena 6.06.

No Grk koji u Prvoj HNL zabija svake 253 minute ima i "blizanca" na Poljudu, famoznog Rumunja Florina Cernata, čija su primanja manja (450.000 eura), a učinak još gori (prosjek 5,85). Obojica danas igraju derbi iskupljenja, jer golovi protiv najvećeg suparnika uvijek imaju posebnu težinu. Jedan dobar slobodnjak Cernatu bi mogao skinuti policijsku pratnju s vrata, a Papa bi pogodak možda vratio u život. Iako, čuda se ne događaju svaki dan...

Andersonov crveni

Svojedobno se "ukazanje" na Poljudu očekivalo i od famoznog Andersona Coste, a on je u desetoj sekundi igre dobio crveni karton. Bio je to potez za antologiju.

Recentna povijest derbija otkriva kako su najskuplji igrači u njemu loše prolazili. Tako je 800.000 eura plaćeni Robert Kovač u veljači bio izravni krivac za drugi Hajdukov gol, dok je Argentinac Calello igrao rukom i skrivio kazneni udarac. I Slepička je tom zgodom debitirao za plave i nakon tog derbija odmah izletio iz momčadi.

Od najbolje plaćenih Dinamovih igrača, Mandžo s milijun eura ima najbolji prosjek ocjena, 6,83. Iako nije u velikoj formi, njegov izostanak golem je hendikep za plave jer Mandžukić je često bio koban za bijele. Kao nekada Eduardo da Silva.

Leandro Cufre, plaćen 650.000 eura, još je u fazi prilagodbe i igra s prosjekom 6,00, a isti ima i kapetan Robert Kovač.

Iznosi Hajdukovih zvijezda nisu u istoj razini s Dinamovima, a i učinci su im mizerniji. Uz to što nikada neće biti jasno za što Cernat prima 450.000 eura, ni Vejić s prosjekom ocjena od 5,39 ne opravdava svojih 400.000 eura po sezoni.

Slaba forma Skoke

I Josip Skoko i Anthony Šerić sada ispadaju precijenjeni s po 370.000 eura. Skoko je daleko od lanjske forme s prosjekom 5,5, dok je Šerić za nijansu bolji, 5,68.

Ključne riječi

Komentara 5

PE
pessimus
10:36 31.10.2009.

dodatak....imaju priliku uderbiju....

RU
Rugovit
23:59 30.10.2009.

Papadopoulosa se treba riješit u zimskom prijelaznom roku.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
08:02 31.10.2009.

šta će vam ti isluženi nogometaši koje plaćate basnoslovno a učinak mizeran. Dajte klincima iz našeg pogona nek igraju.... Učinak je bolji a dečki igraju sa srcem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije